OnePlus 13, Snapdragon 8 Gen 4 ile Geekbench’te Görüldü

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
OnePlus 13

OnePlus 13 modelinin ekim ayında tanıtılması bekleniyor. Bu tanıtımdan önce cihaz Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 yongasıyla Geekbench’te görüldü. Listeye göre cihaz çok çekirdek testinde 10.000 puanın üzerine çıkıyor, yonga ise 2x 4.32 GHz + 6x 3.53 GHz olmak üzere 8 çekirdekli bir kurulumla gelecek. Snapdragon 8 Gen 4 yongasının TSMC‘nin en verimli 3 nm […]

Devamı: OnePlus 13, Snapdragon 8 Gen 4 ile Geekbench’te Görüldü
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Tüh ya. Şimdi Apple fanları işlemcilerini övemeyecekler mi? Hem de Geekbench gibi Apple'ın puanlarını arttıran bir testte A18 Pro geride kalmış. 😔 Apple iOS sayesinde performans olarak çok geride kalmaz belki normal kullanımda ama şu tek amacı elma savunmak olan arkadaşların ne düşündüğünü çok merak ediyorum. Apple kaliteli marka da olsa kitlesinin bir kısmı fazla itici.

Donanım üzerinden konuşursak bir süredir üst düzey seviyelerinde zaten. Ama donanım yazılım uyumu halen daha yeterli seviyede değil. Ve kolay kolay mümkün görünmüyor. Aynı Windows gibi androidde böyle sistemin işleyişine her an her şeye olabiliyor. Donanım ne kadar iyi olursa olsun kullanılan yazılım işletim sistemi ne kadar iyiyse sağlıklıysa o kadar iyi. Zamanla RAM tüketimi ve sistemin şiştiğini pas geçmemek gerek.

Bana göre android ile iOS karşılaştırması çok doğru gelmiyor. Her iki platformun kendi içerisinde karşılaştırma yapılmasını doğru buluyorum.

iOS ise 15 e kadar çok iyi. iOS 16-17 çok bozuldu. Belki iOS 18 ile toparlarlar ama pek ümidim yok. Apple da bile yeni iOS sürümü yeni iPhone modeli demek hem de pro/pro max gibi üst modeller.

Geri
Yukarı