Online oyun bağımlılığı

Ortaokul ve lise zamanlarımın tümünü(abartmıyorum tümünü) Knight ve Metin2 oynayarak geçirdim. Sonra oyunun boku çıktı. Üniversiteye geçtim LoL ile tanıştım 8 sene de LoL oynadım. Şimdi evliyim iş, güç, hayat dertleri derken oyunları anca hafta sonu o da maksimum 3 saat oynayabiliyorum. Yani demem o ki sevgili hocam eğer hayatta ciddi bir uğraş sahibi iseniz oyunlara ayıracak vakit zaten kalmıyor. Değil iseniz vaktinizin tümü oyunlarla geçiyor. Yanlış anlamayın sakın işsiz, güçsüz boş beleş birisiniz demiyorum öyle bir şey anlaşılmasın. Yaşınız 20 hayatınızdaki ciddi uğraş okulunuz ve dersleriniz olmalı. Bu konuları yeterince ciddiye alırsanız onlarla vakit harcarsınız. Bunu demek istiyorum. @183206
Liseye geçiş sınavına çalışmadım, üniversite sınavına çalışmadım.
Üniversite kazandım, sınavlara çalışmıyorum.
Keşke ders çalışma isteğim olsa.
 
Online oyunların beni doyurması en az 5-6 saat sürüyor. 5-6 saatten önce oyun oynama isteğim azalmıyor. Bütün günümü harcıyorum Online oyunlara, birinden çıkıp diğerine giriyorum ve saatlerce oynamaya devam ediyorum.
Dolayısıyla gün içerisinde yapmam gereken şeyleri yapmıyorum, aklıma bile gelmiyorlar.

Ancak Single Player oyunlar öyle değiller, 1-2 saat oynasam oyun oynama isteğimi fazlasıyla doyuruyorlar. Yeter diyorum 1 saatin sonunda, iyi oynadık bugün de.
Ama Online oyunlarda bu his ancak 6.-7. saatin ardından geliyor. Single Player oyunlar oynamak daha mantıklı geliyor bu yüzden, ancak Online oyun bağımlılığımı yenemiyorum.

Piyasada RDR2 gibi şaheser oyunların pek fazla olmaması da etkiliyor bu durumu tabii.
Her hikayeli oyunu beğenmedim için hep aynı tadı alabileceğim Online oyunları tercih ediyorum.

Sizde durumlar nasıl?

Bilgisayar olmayan bir ortamda 2 hafta gibi bir süre kalırsan bu alışkanlığın geçecektir. Eğer geçmiyor ve sürekli telefonla ya da bilgisayarla ilgilenme isteği hissediyorsan psikologdan destek almanı öneririm.
 
Bilgisayar olmayan bir ortamda 2 hafta gibi bir süre kalırsan bu alışkanlığın geçecektir. Eğer geçmiyor ve sürekli telefonla ya da bilgisayarla ilgilenme isteği hissediyorsan psikologdan destek almanı öneririm.
Bilgisayar olmasa telefona bakarım. Ayrıca kim interneti kullanmıyor ki?
Bütün dünyanın psikoloğa gitmesi lazım o zaman.
 
Sizde durumlar nasıl?
Ben Skyrim bağımlısıydım, her gün en az 2, 3 saat oynuyordum. En az diyorum ama bir günde ortalama 9 10 saat oynadığım bile oluyordu.

Steam'da oyundayken arayüze girince girişten itibaren kaç dakika oynadığım yazıyordu, o süre 60 dakika olmadan çıkmaya alıştırdım kendimi. Cidden bağımlı olmak ve kontrol edememek kötü bir şey. Oyun oynadığım hiçbir dakikadan pişman değilim ama bazen işlerimi aksattırdığı için bırakmak zorundaydım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı