Online oyuncuların oyun zevki var mı?

GTA serisinin ilk oyununu 2 saat oynayıp bıraktım şu anki dönemin şartlarında oynanabilecek bir oyun değil ilk God of War'ı oynadım.
Şu an oynanacak bir oyun olduğu için söylemedim. Oynanmaz zaten, o zamanlar güzeldi. Bu arada Zula ve Valorant oyun değil bence.
Yorumunuza katılıyorum ancak ''oyun kültürü'' olayını abartmanın lüzumsuz olduğunu düşünüyorum. Elbet saydığınız oyunlarla sadece Call of Duty oynayan kitlenin oyun kültürü aynı değil. Ayrıca anlıyorum konunun amacı oyun kültürü üzerine ancak ben sadece bunun çok saçma olduğunu ima etmeye çalışıyorum.
Şimdi ben de zamanında CS 1.6 oynamayıp şimdi Valorant oynayan kitleye kültürsüz diyeyim.
Tamam da ben CS 1.6 oynadım da ne oldu? O zamanlar o zevkliydi, o yüzden oynadım.
Sırf oynamış olmak için, ''kültürlü'' olabilmek için oynamadım ki.
O zamanlar da God of War zevkliydi o oynanıyordu, burada yaş da önemli.
30 yaşında adam o saydığınız oyunları oynamıştır ama 15 yaşındaki çocuk nereden bilsin o saydığınız oyunları? Günümüzde zevkli olan oyunu oynuyor.
Zamanında Max Payne'yi ayıla bayıla oynuyordum ancak günümüzde save sistemi yüzünden 5 dakika katlanamıyorum. :D Bu kadar takmayın.
Saçma olduğunun ben de farkındayım. Ama bu konunun ben iyi bir niyetle açıldığını sanmıyorum. O yüzden öyle bir cevap verdim. Çok ta umrumda değil açıkçası. Bana göre de Zula ve Valorant oyun değildir mesela xd
 
Saçma olduğunun ben de farkındayım. Ama bu konunun ben iyi bir niyetle açıldığını sanmıyorum.O yüzden öyle bir cevap verdim.
Bence de öyle. Dost Kayaoğlu incelemeleri izleyip 3-5 oyun terimi öğrenince gurme kesiliyor herkes. Oyunların Steam incelemelerinde de herkes bir gurme mesela. Gitmiş E-spor oyununa vuruş hissiyatı iyi değil yazmış. Birader sence biz bu oyunu vuruş hissiyatı için mi oynuyoruz yoksa rekabeti için mi? RDR2'nin mi vuruş hissiyatı daha önemli yoksa Rainbow Six'in mi mesela? :D
 
Bence de öyle. Dost Kayaoğlu incelemeleri izleyip 3-5 oyun terimi öğrenince gurme kesiliyor herkes. Oyunların Steam incelemelerinde de herkes bir gurme mesela. Gitmiş E-spor oyununa vuruş hissiyatı iyi değil yazmış. Birader sence biz bu oyunu vuruş hissiyatı için mi oynuyoruz yoksa rekabeti için mi? RDR2'nin mi vuruş hissiyatı daha önemli yoksa Rainbow Six'in mi mesela? :D
Ben de LoL bağımlısı sayılırım. Bundan birkaç ay önce bir inceleme konusunda aynı zihniyette olan birisi oyunun grafikleri ve skill sistemine laf etmişti. Vuruş hissine de değinmişti. O zamandan beri aslında gözlerimin LoL oynarken kanamadığını fark etmiştim..
 
Yorum yapan kişilerin çoğu objektif davranmaya çalışsa da alttan alttan belirli yargılarda bulunuyorlar. Oyun oynadığım vaktin tamamını CSGO ile geçiriyorum ancak diğer oyunlar, hikayeleri, içeriği hakkında bilgim var. Yeni çıkacak oyunları takip ediyorum, çıkış yapan oyunların yorumlarını-incelemelerini okuyorum. Alacak param olmasa bile korsan indirip oynayabilirim. Sonuç olarak hepsine ulaşımım var ama ben CSGO tercih ediyorum. Şimdi benim oyun zevkim yok mu?

Ayrıca birisine "Senin oyun zevkin yok!" gibi bir yargıda bulunamazsınız. Kaba olmasının yanında hakkınıza değildir. Toxiclik yapıp oynadığınız oyunlara kötü diyorsa muhattabı kesip uzaklaşabilirsiniz, içinize atıp "Sadece bir oyun oynayan lavuk gelip benim oyunlarıma bunu diyemez!" diyemezsiniz.

Oyun zevki de renkler gibidir. Yolun sonu giydiğin kıyafetten yediğin yemeğe karışmaya kadar gider. Bu konuyu bence çok uzatmayın.
 
Sabaha kadar tartışılsa, içinden zerre sonuç çıkmayacak bir konu bu bence. Adamın biri yıllardır WoW oynuyordur mesela, hem online hem de hikaye hem de lore bakımından çok zengin bir oyundur. Ama gider RDR 2 çöp der... RDR 2 oynayan bir adam da WoW da oyun mu, çöpten beter der... Bir başkası rekabetçi oyunları çok seviyordur. R6: Siege en iyi oyundur der ama gider The Last of Us serisini gömer. CS:GO sever bir arkadaş gelir R6: Seige'i gömer ama God of War harika der. vsvs diye de uzar gider.

Sonucunda bu konu tek bir yere bağlanır.

Zevkler ve Renkler
 
Baktığın zaman doğru düzgün hikayeli oyun çıkmıyor. Yılda 6 7 tane oynanmaya değer oyun çıkıyor onlar da max 50 saat oynanış sunuyor. Online oyunlar ise daha uzun süre oynanış vaad ettiği için tercih ediyorum. Yılda benim gibi 1000 saat üstü oyun oynayan hardcore gamerlar için hikayeliler bir süre sonra yetmiyor malesef.
 
Baktığın zaman doğru düzgün hikayeli oyun çıkmıyor. Yılda 6 7 tane oynanmaya değer oyun çıkıyor onlar da Max 50 saat oynanış sunuyor. Online oyunlar ise daha uzun süre oynanış vadettiği için tercih ediyorum. Yılda benim gibi 1000 saat üstü oyun oynayan hardcore gamerlar için hikayeliler bir süre sonra yetmiyor maalesef.

Ng+ sistemi bu sebeple var bu 1. 2.cisi Online oyunlar daha fazla oynanış değil siz sıkılana kadar bir oynanış sunar ki bu her oyun için geçerlidir. Sen dünyanın en müthiş oyunu bile olsa sıkıldığına dönmez yeni oyuna geçersin. CS:GO oyunundan Valorant oyununa nasıl bir akım başladı sanıyorsun? Ayrıca hardcore gamer dediğin herkese göre değişen bir şey. Nintendo oyunları oynayan günün %70'ini mario oynamakla geçiren çünkü başka bir işi olmayan 70 yaşındaki teyze de hardcore gamer o zaman :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı