Online oyunlarda ASUS ROG Keris fare takılıyor

Juntamed

Hectopat
Katılım
5 Aralık 2019
Mesajlar
42
Merhabalar.

Online oyunlarda faremde takılma hissediyorum. CoD: Warzone ve Apex Legends'dada aynı sorun mevcut. Masaüstünde nadirde olsa oluyor. Özellikle ufak dönüşlerde hissettiriyor kendini. 800 DPI ve genelde düşük Sens'de oynuyorum oyunları. Sorunun mouse ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü önceki mousedada aynı sorunları yaşamıştım. Şu anki Mouse'um ASUS ROG KERIS Wireless. Kendisinden çok memnunum. PC'de tüm driverlar güncel ve yüklü.

Bundan yaklaşık 5-6 ay önce PC masasına bir darbe geldi (kasaya gelmedi) ve oyundayken bir anda ses takılması ve mavi ekranla birlikte PC komple gitmişti. Açamamıştım tekrar. Üstüne format atmaya çalıştım hard diski görmedi PC. Sonra kasayı söküp SATA SSD ve M.2 SSD'yi sök çıkar yaptım. Sonra gördü diskleri PC. Format attım ve temizledim. Ondan sonra böyle olmaya başladı. Sorun disklerde midir sizce? Şimdiden teşekkürler.

Sistem:

işlemci: AMD R5 3600, Ekran Kartı: Palit RTX 2060 Super Dual, Anakart: BIOSTAR B450MH 3200MHz (OC) DDR4 AM4 mATX, Bellek: Adata XPG Spectrix D80 RGB (8x2) 16 GB 3200MHz, Güç Kaynağı: FSP Hydro 700W 80+ Bronze, SSD ( M.2): Crucial P1 500 GB 1900/950 Mbps NVMe, SSD (SATA): Crucial MX500 500GB 560/510 MB/s 2.5″ SATA SSD, Fare: ASUS ROG Keris Wireless, kulaklık: Cooler Master CH231, Klavye: HyperX Alloy FPS Red Switch, 1. monitör: AOC 24G2U 2. monitör: AOC G2260VWQ6
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle anakartta. Mouse dongle ile çalışıyorsa hem USB portlarında hem de disk girişlerinde bir sorun vardır. Belki de bir köprü bozulmuştur, bilemeyiz maalesef. Tahminim anakart yönünde.
 
Bilemiyorum. O PSU ile alakalı olurdu sanki. Low sens yerine medium sens ile oynayıp DPI yükseltmeyi de dener misiniz?
Tamamdır deneyeceğim. Teşekkür ederim ilginiz için.
@Nonexistent Hocam mouse polling Rate'i 1000Hz'den 500'e düşürünce düzeldi gibi. Şu anlık bir takılma hissetmedim. 500Hz'de oynamak oyun kalitesine bir dezavantajı olur mu? 1000hz'de böyle bir sorun neden yapar anlamadım gerçekten.
@Nonexistent Çözüldüğünü sanmışım hala sorun devam ediyor.
 
Son düzenleme:
Tamamdır deneyeceğim. Teşekkür ederim ilginiz için.
@Nonexistent Hocam mouse polling Rate'i 1000Hz'den 500'e düşürünce düzeldi gibi. Şu anlık bir takılma hissetmedim. 500Hz'de oynamak oyun kalitesine bir dezavantajı olur mu? 1000Hz'de böyle bir sorun neden yapar anlamadım gerçekten.
@Nonexistent Çözüldüğünü sanmışım hala sorun devam ediyor.

Başka bir anakartla dener misin?
 
Maalesef hocam başka deneyebileceğim bir anakart yok 😟

Bakkal amca olmayanlardan bir bilgisayarcıdan gözünün önünde başka bir anakartla denemesini ister misin? Sorun devam ederse mecbur yeni anakart alacaksın. BIOSTAR çok eski bir üretici, yeniye ayak uyduramıyor olabilir.
 

Geri
Yukarı