Opel Astra J 1.3 CDTI çekişi nasıldır?

abalsan

Femtopat
Daha fazla  
Demin arkadaşın da dediği gibi, pek bir seçenek yok bu bütçede hocam. Ne denk gelirse artık. Polo denk geldi onu değerlendiriyorum işte :)

Punto seviyorum aslında. Geçenlerde açtığım Alfa 156 konusunda da muhabbeti geçmişti sanırım. Ancak babamda Astra var 1.3 CDTI motorlu (ismi farklı olsa da aslında 1.3 Multijet motor var) ve dediginiz gibi motorundan pek memnun değiliz. Yokuşta 2'de bayılıyor araba. Benzinlilerinde de 1.4 Fire motor var, o da çok farklı değil. İstiyorum ki biraz tutunsun araba yola. Tamam 1.4 LPG de çok iyi değil ama Polo hafif araba abi :D

Tamamdır hocam yazdım bir kenara, teşekkür ederim :)

Hocam merhabalar. Ben de araba bakıyorum birkaç kişi Opel Astra 1.3 CDTI önerdi. Bu J kasa mı ne diyorlarmış. Edition paket. Motorun çekişi hakkında olumsuz birkaç yorum okumuştum. Siz de aynısını yazmışsınız. Bu motoru ve Astra arabayı kullanan biri olarak sizin yorumunuz nedir?

Soft yazılım yapıp güzel çektiğini söyleyen kullanıcılar var. Benim kullandığım araç H kasaydı. Biraz dik bir yokuş gördü mü yavaş gidiyorsan ikide çekmiyor araç. 1.3 motor biraz zayıf kalıyor sanırım o gövdeye. J'lerde geliştirme yaptılar mı bilmem ama H'larda durum böyle.

1.3 CDTI'ın çekişi fena değildir ama çok da bir şey beklememek gerekir. Yokuşlarda veya sollamalarda falan biraz yetersiz gelebilir size. Fazla yakmaz, çok sorunlu değildir. Ustası vardır bir çok yerde. Tercih edilebilir.

1.4 Turbo olanları ise benzinli kullanımda iyidir, seridir ve fazla sorunlu değildir ama bir yerden sonra LPG taktırmak istersiniz ve LPG'li kullanımda sübaplarda sorun çıkarır bir süre sonra.

İlk aracım Astra idi ve 2'sini de kullandım. Hatta 1.6 atmosferik de kullandım. 1.6 atmosferikten kesinlikle kaçarak uzaklaşın derim, derdi bitmez. Hele LPG'li ise. Benim tercihim 1.4 Turbo + LPG olurdu ama alır almaz çelik sübap taktırmak koşulu ile.

Hocam aracı daha çok şehir içi mi yoksa şehir dışında mı kullanacaksınız?
%90 şehir içi.

1.4 Astra Turbo kullanıyorum ve çekişi vs. gayet güzel farklı bir motor seçeneği yazmışsınız ama 1.4 Turbo seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Ekleme: Aracım J kasa.
Teşekkür ederim bilgi için. Sedan mı hatchback mi peki?

Bu motoru H’ta kullandım J için geliştirmesi var mı pek bilemiyorum; kesinlikle hantal bir motor çekiş yok rampa tırmanışı anca 1. vites, çok kişiyseniz şehir dışında sol şeritli unutun derim. Aracı kullanırken selector atıp ortalama 90-95 giden arabayı geçememiştim milim milim geçmiştik o kadar vahimdi. Aracı alan arkadaş soft bir yazılım attirmisti ondan sonra yine kullandım o şekilde değerlendirirsem araba mükemmel hızlı değil ancak kesinlikle o eski lanet hantallığı yoktu şehir içinde memnun edecek çekişten çokta düşmeyen normal stabil bir araba olmuştu. Yazılımla olabilir ancak yazılımsiz haliyle uzak durmanızı önereceğim bir motor olur.

Bu motoru H’ta kullandım J için geliştirmesi var mı pek bilemiyorum; kesinlikle hantal bir motor çekiş yok rampa tırmanışı anca 1. vites, çok kişiyseniz şehir dışında sol şeritli unutun derim. Aracı kullanırken selector atıp ortalama 90-95 giden arabayı geçememiştim milim milim geçmiştik o kadar vahimdi. Aracı alan arkadaş soft bir yazılım attirmisti ondan sonra yine kullandım o şekilde değerlendirirsem araba mükemmel hızlı değil ancak kesinlikle o eski lanet hantallığı yoktu şehir içinde memnun edecek çekişten çokta düşmeyen normal stabil bir araba olmuştu. Yazılımla olabilir ancak yazılımsiz haliyle uzak durmanızı önereceğim bir motor olur.
Teşekkür ederim hocam. Aracı öven de çok yeren de çok. Herkesin deneyimi mi farklı yoksa araç mı farklı anlamadım. Sayenizde kafam daha da karıştı. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı