Opel Vectra GLS 2.0 16V 1996 Model Su Eksiltme Sorunu

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 10 gün önce bu aracı aldım motorunda bir sorun yoktu 2 ustaya gösterdim almadan önce. Aldığım gün suyu eksikti onu tamamladım tekrar bakmadım 10 günde biteceğini düşünmediğimden. Köye gidiyordum hararet yapmaya başladı kenara çektim stop edip hararetin düşmesini bekledim. Hararet 100 e kadar çıkmıştı. Acemi olduğumdan sebebini bilemedim, telefonda çekmiyordu arayıp soramadım da kimseye. Hararet 90 a düşünce 150 mt kadar tekrar gittim hararet direkt en sona çıktı ve kenara çektim duracağım sıra araç gaz yemedi. Suyuna baktım hiç kalmamıştı yoldan geçen birisi durdu su verdi sağ olsun doldurdum. Hararet 85 e düştü devam ettim çeşme vardı çeşmede fulledim su tankını. Sonra köye gittim tekrardan dönüşte 50 km kadar yol yaptım eve 1 km kala hararet yine yükseldi 96-97 derece civarındayken eve geldim baktım tekrar suyu bitirmiş. Su tankını tekrar doldurdum çalıştırdım arabayı kapağı açık bıraktım kaynamaya başlar gibi hava geliyordu. Arkadaşı aradım durumu anlattım üst kapak contasını yakmışsın %90 dedi ve yarın sabah gelip alıp bakacak.

Arkadaşlar durum bu sizce masrafım ne kadar olur tahminen ?
Ayrıca bir sorum da şu bu aracı aldıktan sonra bu sorunun olmasının sorumlusu ben miyimdir yani 1 hafta da bir su tankını bitirmesi a normal bir durum. Eğer ben isem ya da değilsem sebebiyle söylerseniz sevinirim.

Eksoz dumanına bakamadım eve geldiğimde gece olduğundan. Yağına baktık normaldi yani su karışmamıştı.

@RespawN kardeşim senle bu aracı konuşmuştuk, konuştuğum aracı alamadım aynısından farklı bir araç aldım. Belki sen anlarsın yine yardımcı olursan sevinirim.

Hatırlarsan her şeyin başında Vectra'nın sorun çıkaracağını söylemiştim sana. Keyif arabasıdır diye. Yardımcı olmayı inan çok isterim. Ama motor işlerinden anlamam, kaportacı sayılırım. Eski konunda belirttiğim gibi Tanıdığın ve güvendiğin ustaya gidersen sana neyin ne olduğunu doğruca söyleyecektir. Acemi olduğunu biliyorum, doğru bir usta bulmalısın bir an önce kendine. yoksa en ufak arızası yüzünden çok ekmeğini yiyecekler hocam senin. Sorununla ilgili en ufak bir fikrim yok çünkü motor işlerinden hiç anlamam üzgünüm...

Bi araç yakıtla gitmeli ve bu yakıt yağ olmamalı. Yağ yakmış, tamir olmuş, ya da yağ yakan ve tamir olması gereken araçların canı zaten alınmıştır.

Su yollarında delik olması muhtemel. Gerçek bir ustaya gösterin.

Su yollarında delik olması muhtemel. Gerçek bir ustaya gösterin.
Sağol kardeşim dün tanıdık bir ustaya bıraktım bakalım ne kadara patlayacak üst kapak yakmışsın büyük ihtimal dedi motoru açıp bakacaklar her şeyini kontrol edin tekrar sıkıntı çıkarmasın diye de sıkı sıkı tembihledim bakalım nasıl olacak. Masraf olarak 1000 TL ye yakın çıkar dediler üst kapak contasını yaktıysan. Hayırlısı olsun bakalım ne olacak yarına belli olur.

1000 TL Biraz fazla geldi bana.
Tam bir bilgi alamadım yarın gidip soracağım işten sonra buradan da bilgi veririm sonuç hakkında.

800 TL ye mâl oldu üst kapak contası çürümüş üst kapakta da çürük varmış taşlanmış sorun yok dedi arkadaşım çalışıyordu orada. Yağ değişimi ve su yerine antifreeze koydurdum sorun yok şimdilik 1 hafta sıkıştırmadan binmemi ve 120 - 130 u geçmememi dedile r" yalnız arıza göstergesi yanık kalıyor bilgisayara bağlayıp söndürdüm ama yine de yanık kaldı bir sorun yok " dediler. Bu arıza göstergesini nasıl çözebilirim acaba ?

Arıza göstergesine fazla takılmayın büyük ihtimalle değişen parçadan dolayı motor ECU'ya veri gönderiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…