OpenAI'a göre o3 modeli testlerde insan seviyesine ulaştı

The_Türk

Hectopat
Yer
Türkiye
OpenAI o3, ARC-AGI benchmark testinde %85 başarı göstermiş. Ayrıca çok zor matematik testlerinde de iyi sonuçlar almış:

İnsan zekasını ölçmek için kullanılan testlerle neredeyse aynıymış. Bundan sonraki aşama ise "kendi kendini geliştiren yapay zeka" olduğu söyleniyor:

Daha önce OpenAI, modellerin eğitimi için matematikçiler, fizikçiler ve programcılar gibi bilimadamlarına özgün içerik üretmeleri adına para ödüyordu. o3 modelini eğitmek için ise o1 modelinin ürettiği içerikleri kullanmaya başlamışlardı. Bence bundan sonraki aşama kod anlamında da modellerin kendi kendilerini geliştirmeye başlaması olabilir.

OpenAI o3, ARC-AGI benchmark testinde %85 başarı göstermiş. Ayrıca çok zor matematik testlerinde de iyi sonuçlar almış:

İnsan zekasını ölçmek için kullanılan testlerle neredeyse aynıymış. Bundan sonraki aşama ise "kendi kendini geliştiren yapay zeka" olduğu söyleniyor:

Daha önce OpenAI, modellerin eğitimi için matematikçiler, fizikçiler ve programcılar gibi bilimadamlarına özgün içerik üretmeleri adına para ödüyordu. o3 modelini eğitmek için ise o1 modelinin ürettiği içerikleri kullanmaya başlamışlardı. Bence bundan sonraki aşama kod anlamında da modellerin kendi kendilerini geliştirmeye başlaması olabilir.
2-3 model sonra belki AGI seviyesine ulaşır.

Battlestar galactica.
Terminator.
Matrix.

Sonumuz için yapay zeka bu filmlerden birini seçer artık.

Sizce durdurulması gereken bir teknoloji mi?

Açıkçası kendimi görüş belirtecek kadar yetkin hissetmiyorum.
Doğmadan önce neysek öldükten sonra da o olacağını çoktan kestirdim.
Hayatı oturup film gibi izlemeye başlayalı uzun zaman oluyor.
Acaba yapay zeka yeni fizik kuralları veya matematik keşfedebilir mi? Olanları geçersiz kılabilir mi?
Benim için esas soru bu =)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı