OpenCore ile bilgisayarıma High Sierra kurmaya çalışıyorum ancak kurulum sırasında sürekli "gıoscreenlockstate 3" yazısı beliriyor ve bu noktadan sonra kurulum ilerlemiyor.
Daha önce Hackintosh deneyimim olmadı bu sebeple sorunun kaynağını tam olarak bilmesem de araştırmalarım sonucunda ekran kartım ve Config ayarları ile ilgili olduğunu gördüm.
Anakart: ASUS Maximus VIII Hero.
İşlemci: i7 600K.
Ekran kartı: EVGA GTX 1070.
Bazı konularda Display Port sebepli olduğu yazılmış ancak HDMI ile bağladığımda da aynı problem ortaya çıkmakta.
Merak ettiğim ekran kartımı tamamen bilgisayardan söküp onboard ekran kartı üzerinden kurulumu gerçekleştirsem ve ardından ekran kartını tekrar taksam bir problem ile karşılaşır mıyım?
Tabii doğrudan çözüm için bir yol gösterirseniz daha mutlu olurum, Config dosyamı paylaşıyorum.
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
Çok teşekkür ederim bu değişiklikleri yaptığımda kurulum ekranına ulaşabildim, ancak yüklemek istediğim hard diski disk izlencesinde harici olarak gösteriyordu. Şu an yükleme ekranında devam ediyor umarım problemsiz tamamlanır.
Boot-args kısmında ekteki değişikliği yapıp yeniden başlattım ancak atladığım bir yer mi var acaba ?
Problemimin sebebi kullanmış olduğum Build 17g66'idi. Genel olarak internetten araştırdığımda NVIDIA web driver bu sürümde oldukça problem yaratıyormuş. App Store üzerinden güncellemeleri yaptığımda 17G14033 sürümüne güncellendi ve aşağıdaki linkten uygun driveri yükleyerek problemi çözdüm. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Hi InsanelyMacaliens Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra. 10.13.6 Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.140 --> build 17G14042 (thanks to lukazm) New! Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.139 --> build 17G14033 (thanks to iCanaro) ...
Çok teşekkür ederim bu değişiklikleri yaptığımda kurulum ekranına ulaşabildim, ancak yüklemek istediğim hard diski disk izlencesinde harici olarak gösteriyordu. Şu an yükleme ekranında devam ediyor umarım problemsiz tamamlanır.
Boot-args kısmında ekteki değişikliği yapıp yeniden başlattım ancak atladığım bir yer mi var acaba ?
Problemimin sebebi kullanmış olduğum Build 17g66'idi. Genel olarak internetten araştırdığımda NVIDIA web driver bu sürümde oldukça problem yaratıyormuş. App Store üzerinden güncellemeleri yaptığımda 17G14033 sürümüne güncellendi ve aşağıdaki linkten uygun driveri yükleyerek problemi çözdüm. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Hi InsanelyMacaliens Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra. 10.13.6 Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.140 --> build 17G14042 (thanks to lukazm) New! Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.139 --> build 17G14033 (thanks to iCanaro) ...