OpenSUSE biraz fazla RAM kullanıyor

@OzgunP Annemin bilgisayarına baktım. Mint benden de fazla RAM tüketiyor.

Kullanılan sürücü ve modülleri ile arkaplandaki uygulamalara göre değişir. Ama Cinnamon masaüstü aşağı yukarı bu kadar kullanıyor. Bir de bazı temalar 50-100 Mb. daha fazla RAM kullanımı sebep olabiliyor. Bana Mint-Y teması oldukça yeterli geldiği için farklı bir tema kullanmıyorum. Bir ara Vimix kullanıyordum, bu da Mint-Y ile benzer kullanım sağlıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Konuyu okuyunca i3wme bir daha tutuldum. İlk kurulumunda 100 mb harcıyordu, A'dan Zye kişileştirdim. Her türlü temayı onu bunu kurdum 200 harcıyor. Her neyse @gen2 fazla ram kullanması performansı her zaman kötü etkilemediğini ve en ağır masaüstü ortamı olarak bildiğimiz gnomenin oyunlarda en yüksek performansı verdiğini söylemişti yanılmıyorsam. Eğer yeterince raminiz varsa sıkıntı etmeyin bence, eğer benim gibi sadece 50tllik işlemciyi onboard kullanarak ve 4gb ram ile desteklenen bir bilgisayara sahipseniz sizi de window managerleri incelemeye beklerim. :)
 
@JetWarker ben masaüstüme hatırlanacaklar diye bir listeyi not belgeleri ile hazırladığım için Masaüstü tercih ediyorum.
Window managerlere de yazılımlar kurarak masaüstü elde edilebiliyor diye biliyorum fakat bunun aynısını terminalden yapmak çok zor değil aslında. Fishin alias komutunu kullanıp "text editörü" /documents/hatırlanacaklar tarzı bir şey yapabilirsin mesela. Windows + space ile terminal açılıyor ve bunu "ç" gibi komuta ayarlarsan mouse ile oraya erişmekten daha kısa sürede bu belgeye erişebilirsin bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı