OpenWrt ve Bufferbloat için 1.5 bin TL'ye router önerisi

Bütçe
1500

1Rammstein

Decapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 / Anakart: Msi x470 Gaming Plus Max / Ram: G.Skill Ripjaws 32GB(2x16GB) 4000MHz CL18 / Ekran Kartı: MSI RTX 3090 Gaming X Trio 24G
Keşke etmeseydin bunun yerine OpenWrt destekli Xiaomi AX3000t alman çok daha iyi olurdu Bufferbloat için SQM cake algoritma desteği mevcut.

Anlıyorsanız yardımcı olabilir misiniz? Modem bridge moddayken hiçbir şekilde IP alamadım routerdan. Her türlü yöntemi denedim Kablonet'i arayıp IP sıfırlatmaya kadar, olmadı. Sorunum bu değil vazgeçtim ondan şu an çift NAT kullanıyorum stok yazılımı ile sıkıntısız kullanıyordum. Ne zaman OpenWrt kurdum kablosuz bağlantı gitti. Kablolu bağlantı hala sıkıntısız, kablosuz bağlantıda bağlanabiliyorum fakat hiçbir türlü internet alamıyorum. İstediğiniz yerin ekran görüntüsünü atabilirim OpenWrt arayüzünden yardımcı olacaksanız.

Keşke etmeseydin bunun yerine OpenWrt destekli Xiaomi AX3000t alman çok daha iyi olurdu Bufferbloat için SQM cake algoritma desteği mevcut.
Hocam iyi günler bende Rammstein gibi archer ax23ü alıp openWRT kurmayı deneyecektim bu bahsettiğiniz modelin ax23e göre artısı nedir bunu mu tercih etmeliyim bende 75mbps VDSL kullanıyorum td9970 modemim var qos ayarı çalışmıyor hedefim bu routerle paket kaybını ve bufferblout u azaltmaktı

Anlıyorsanız yardımcı olabilir misiniz? Modem bridge moddayken hiçbir şekilde IP alamadım routerdan. Her türlü yöntemi denedim Kablonet'i arayıp IP sıfırlatmaya kadar, olmadı. Sorunum bu değil vazgeçtim ondan şu an çift NAT kullanıyorum stok yazılımı ile sıkıntısız kullanıyordum. Ne zaman OpenWrt kurdum kablosuz bağlantı gitti. Kablolu bağlantı hala sıkıntısız, kablosuz bağlantıda bağlanabiliyorum fakat hiçbir türlü internet alamıyorum. İstediğiniz yerin ekran görüntüsünü atabilirim OpenWrt arayüzünden yardımcı olacaksanız.
Hocam sorunu cözmussunuz sanırım openWRT kurmak zor oldu mu sonuçtan memnun musunuz waveform bufferblout sonucunuzu paylasabilir misiniz teşekkürler hayırlı olsun

Hocam iyi günler bende Rammstein gibi Archer AX23ü alıp OpenWrt kurmayı deneyecektim bu bahsettiğiniz modelin AX23e göre artısı nedir bunu mu tercih etmeliyim bende 75Mbps VDSL kullanıyorum TD9970 modemim var QoS ayarı çalışmıyor hedefim bu routerle paket kaybını ve bufferblout u azaltmaktı.

Hocam sorunu cözmussunuz sanırım OpenWrt kurmak zor oldu mu sonuçtan memnun musunuz waveform bufferblout sonucunuzu paylasabilir misiniz teşekkürler hayırlı olsun.

AX23'e göre avantajı işlemcisi çok daha iyi ve güncel ayrıca cihazı topluluk desteği çok daha fazla bende aynı modem ile 75 Mbit internet kullanıyorum Xiaomi AX3000T resmen internet deneyimim için ilaç gibi geldi aşırı memnunum.
20251006_143541.jpg

AX23'e göre avantajı işlemcisi çok daha iyi ve güncel ayrıca cihazı topluluk desteği çok daha fazla bende aynı modem ile 75 Mbit internet kullanıyorum Xiaomi AX3000T resmen internet deneyimim için ilaç gibi geldi aşırı memnunum.Eki Görüntüle 2604564

Çok sağ olun cevap için bende bu modeli alacağım OpenWrt'yi nasıl halledebilirim daha önce kurulumunu yapmadım

Hocam iyi günler bende Rammstein gibi Archer AX23ü alıp OpenWrt kurmayı deneyecektim bu bahsettiğiniz modelin AX23e göre artısı nedir bunu mu tercih etmeliyim bende 75Mbps VDSL kullanıyorum TD9970 modemim var QoS ayarı çalışmıyor hedefim bu routerle paket kaybını ve bufferblout u azaltmaktı.

Hocam sorunu cözmussunuz sanırım OpenWrt kurmak zor oldu mu sonuçtan memnun musunuz waveform bufferblout sonucunuzu paylasabilir misiniz teşekkürler hayırlı olsun.

Kablosuz bağlantının gitme sebebi kurduğum HTTPS-DNS-proxy paketinden dolayıymış. Bir ayara hemen düzeldi. OpenWrt kurmak destekli olan routerlar için çok basit bir şey. İnternetteki rehberlerden kolayca kurabilirsiniz. Flash bellekle falan uğraşmıyorsunuz dümdüz indirip router aryüzünden kuruyorsunuz. Bufferbloat için de cake algoritmasını kullanıyorum en gelişmişi o zaten. Wavefromtestte bden a ya çıktım. Download ve upload sırasında +40 msler gelirken şu an downloadda +4 uploadda +1 ms geliyor wavefrom testinde. Daha da ince ayar ayar yapsam a+ ta olur herhalde sonuç ama uğraşmak istemiyorum. Memnunum kısacası.

Çok sağ olun cevap için bende bu modeli alacağım OpenWrt'yi nasıl halledebilirim daha önce kurulumunu yapmadım
Kurulum adımlarını atıyorum kurulum bittkten sonra tek yapman gereken modemi kolay kurulum ayarından wifi kapalı bir şekilde köprü moduna almak ve lan1 portundan routerın wan portuna bağlamak ve routerın wan portuna pppoe bilgilerini girmek.
Cihazı satın alığında kurulumunu yap ama otomatik güncellemeyi açma ve elle bu cihaz güncellemesini yap gerisini xmir patcher indirip talimatları takip et.
Router güncelleme dosyası
Xmir Patcher
Factory ve sysupgrade doayalarını buradan indir ve factory dosyasını ZIP'den çıkarttığın xmir patcher dosyasının içindeki Firmware klasörüne at.
Dosyalar
Routerı güç kablosunun yanında bulunan WAN portundan PC'ye bağla ve xmir patcheri doayasındaki start. Sh programını aç ve sırasıyla 2 ve 7 işlemlerini yap ve OpenWrt kurulacak.
Sonrasında WAN portundan Ethernet kablosunu çıkart ve lan portundan birine tak sonra 192.168.1.1 adresine gir ve System kısmından flash Firmware kısmına gir ve en altta bulunan Flash New Firmware image yerinden sysupgrade dosyasını kur cihaz yüklemeyi bitirdiğinde network kısmından interface kısmına gir br lan olan portu edit kısmına bas ve IPv4 address yazan yerdeki 192.168.1.1 kısmını 192.168.2.1 yap ve save yap sonra da o sayfanın altından save and apply kısmından işlemi tamamla artık 192.168.2.1 ile router arayüzüne giriş yapabilirsin.
Wi-Fi ilk kurulumda kapalı olarak geliyor network oradan Wireless kısmına gir yanında SSID yazan 2 Wi-Fi ağı göreceksin ilkine gir edit kısmına tıkla Wi-Fi ağı 11 ya da 13 civarına gelen 2.4 GHz ağı oluyor band genişliğini 40 MHz yap sonra da Wi-Fi ülkeni Panama olarak ayarla sonra biraz aşağıya in Wireless Security kısmına gel encryption kısmından wpa2/wpa3 mixed olanını seç key kısmına da Wi-Fi şifreni yazacaksın save deyip kaydedeceksin sonra diğer SSID yazan ağa da gel band genişliği ayarına gir oradan 160 MHz olanını seç onunda ülke ayarını panama yap ve aynı encryption ayarını yapıp şifreni gir save deyip kaydet en son Wi-Fi ayarlarının yanında enable yazar ona tıkla ve Wi-Fi dağıtımını aç ve en altta in save and apply kısmına tıkla ayarlar kaydolup Wi-Fi aktif hale gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı