Opera RAM kısıtlama

Emooom

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Görsellerle anlatırsanız sevinirim. Birkaç forum vardı, yönlendirmelerle yapamadım. SS olursa sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Sol kısımdan GX Control menüsüne gelin.

RAM Limiter kısmının sağındaki yere tıklayın, böylelikle limitlenecek. Alttan miktarı belirleyebiliyorsunuz.
Hard limit kısmına tıklarsanız limiti aşma durumu olmaz.

Bildiğim kadarıyla RAM kısıtlama Opera'da değil Opera GX'de olan bir özellik. Konu başlığında Opera yazıyor.

Hocam birden çok sekmeyi kullanıyorum. Örnek veriyim Outlook, WhatsApp, Opera, Spotify. Veya birden çok şeyi karşılaştırırken 5,6 sekme aynı anda kullanıyorum o yüzden böyle bir istekte bulundum yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu sistem istikrarlı çalışmıyor. Girdiğin sitelerin bellek kullanımı, sınırladığın bellek miktarını aşıyorsa sayfalar bozulabiliyor ya da tarayıcı çökebiliyor.

Bunun yerine Edge ya da Chrome sunduğu, sekme uyutma olayı daha faydalı diyebilirim. Mesela Edge geçiş yapıp, sekme uyutmanın dakikasını ayarlayabilirsiniz. Edge şu an bunun için, Chrome göre daha detaylı ayar sunuyor. Ayrıca kaynak tüketimi en düşük ve istikrarlı tarayıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…