Ordu Valiliği, yurt çıkmayan ya da ev bulamayan üniversite öğrencilerini otele yerleştirdi

Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
45.887
Makaleler
52
Çözümler
579
Yer
KKTC
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ordu Valiliği, üniversite öğrencilerini unutmadı. Vali Tuncay Sonel, Ordu'ya okumak için gelen üniversite öğrencilerine yardım eli uzattı. Bu doğrultuda valimiz yerleşecek yer bulamayan öğrenciler için konaklama sorununu çözdü.

Yerleşecek yeri olmayan öğrenciler valiliğin ayarladığı otellerde geçici olarak konaklayabilecek. Valiliğin ayarladığı otellerde yurt ya da ev bulana kadar kalabilecekler. Valimizin bu konu hakkindaki Twitter açıklaması:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir uygulama muazzam. Birçok yerde evlerin kıraları artıyorken valimiz böyle bir uygulama yapmış. Bize de takdir etmek düşer, helal olsun. Diğer illerin valiliklerinin de böyle yapması dileğiyle. Öğrenciler geleceğimiz, onlara sahip çıkmamız lazım.

 
Helal olsun.

images.jpg
 
@osos11, vali elinden geleni yapmış. Daha ne yapabilir?
Vali daha ne yapabilir bilemiyorum. Daha önce Türkiye genelinde bu kadar öğrencinin kalacak yer sorunu çektiğini hatırlamıyorum. Dediğim gibi, uygulama çok güzel ancak çözüm değil. Uzun soluklu düşünmek gerekirse belki şehirlerdeki yurt sayıları arttırılabilir ya da ev kiralarına rayiç değerden hesaplanılarak üst sınır getirilebilir. Aksi takdirde her geçen yıl öğrencilerin yerleşim yeri problemi daha da büyüyecek gibi duruyor. Umarım böyle bir durum olmaz ...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı