Orhan Tatar: Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bakanlarımız şuan bölgeye intikal etmiş durumdalar

Orhan Tatar, bu söylemlerinden sonra onuru varsa istifa edip siyasete geçer gerçek yüzünü gösterir.
Bir insan AKP torpiliyle oraya getirildiğini ancak bu kadar belli edebilirdi. Yalaka pislik.

Kimse de bunu savunmaya kalkmasın çünkü zaten ülkenin bu durumda olmasının en büyük sebebi bu olay gibi her yerde liyakatsızlık olması ve bunun gibi liyakatsız kişilerin sahip oldukları makamı haketmediklerini bildikleri için çok iyi yalakalık yapmaları.
 
Son düzenleme:
Şimdi muhalefet İstanbul paraları ile iyi bir yardım yapsa ve güzelce halka gösterse bunu kendi lehine çevirebilir.
 
Benim öz babam öz kardeşim bile olsa böyle bir işte çalışsa hem de acı günde milletin damarına bassa hem kendimin hem onun kafasına sıkarım. Escortların bile belli bir onuru var bunların hiç yok. Bir de Müslüman diye geçiniyorlardır.

Bu tip durumlar da zaten; pekiştireçlerini gidip ilgili yerlerden aldıkları için; bununla alakalı rutinler ve halihazırda pratikler olduğu için sorun olmuyor, gerek kendi başlarına uygulayacakları pratikler rutinler gerekse de grup içi aktiviteler etkileşimler gerekse de standart hepimizin hali hazır da kabul ettiği pekiştireçler ( en iyisi bunların örneklerini vereyim )

Kendi başına uygulayacağı pratiklere rutinlere örnek: Tinsel pratikler ( dua etmek namaz kılmak vesaire ), grup içine örnek ( cemaatle ibadet sohbetler vaazlar ve benzeri ) sayısız rutin ve pratik.

Herkesin halihazırda kabul ettiği, örneğin.

İyi bir gelir, altına araba çekmek, saygınlık iyi bir hayata sahip olmak ve benzeri.

Haliyle de bu pekiştireçlere sahip oldukları için de; rahat rahat hiç de sıkıntı çekmeden aksine mutlu olarak rutinine devam eder.

Enayiler kerizler silikler de ne yapar onlar da doğru bir davranışta eylemde bulunup cezalandırılmayı normal sayarlar sonra da stres bozukluğu travma yaşayıp dururlar niye pekiştireç yok.

Bu açıdan trollerin yaptıkları da; toplum iğrenç olduğu için toplumun gerçekliği de böyle olduğu için toplumun gerçekliğine göre doğru ama nesnelliğe bilime göre yanlış.

Bilimin gerçeklerine göre yaşarsan da başına gelecek bunlar olur işte ne diyeyim yazık işte.

Not başımıza ne geliyorsa işte toplumun yalan ve yanlış tamamen iğrenç gerçekliğinden geliyor.

Örneğin alın işte sosyal medya; pekiştireç olsun diye kullanılıyor bu yüzden de sönümleniyor insanlar, misal bir sorun oldu nereye sosyal medyaya haliyle ne gerek var kurumlara peki neden kurumlara vergiler paralar yüklü meblağlar ödüyoruz?

Madem yardımlar dileneceğiz, gururlarla oynanacak insanlar düştükçe düşecek olabilecek en kötü durumda sosyal medya bunlarla dolu olacak?

Neden kurumlara para veriyoruz vergiler büyük meblağlar bir de bu kurumlar da neden bir yerden talimat alıyorlar da sizden almıyorlar?

Bir de üstüne neden sosyal medya da birileri sizin durumunuzdan istifade görüntüler çekip malzeme propaganda yapıyorlar falan?

Çünkü onların beslenmesi lazım, onların kendi grupları olduğu için ve kendi gruplarına sağlanacak pekiştireçler olduğu için bunların meblağı fazla olunca enayiler kerizler silikler diye tanımlanan diğer grupların bu meblağı karşılaması lazım.

Bir sorun olursa da fakirin umudu sosyal medya var buralarda pekiştireç alarak işimizi görebiliriz, bu sayede çektiğimiz acıları düştüğümüz en kötü durumu sosyal medyadan dönütle pekiştireç rahatlarız.

Kaldığımız yerden ilgili gruplara pekiştireçleri karşılansın diye midemiz sırta yapışarak çalışmaya devam ederiz ki? Neden çünkü biz o gruptan değiliz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef Ecevit döneminin rutin ve pratikleriyle günümüzün rutin ve pratikleri arasında dağlar kadar fark var.
En basiti Ecevit dönemi sosyokültürel ve sosyodemografik yapı günümüzden çok daha farklıydı bu yüzden de Ecevit dönemi halkta bir karşılık da bulmuyordu bu yüzden de iktidar değişiklikleri tepkiler vesaire de çok farklıydı.
Günümüzdeyse; halkta karşılık bulan halkın milletin sosyokültürel ve sosyodemografik açıdan tam bir silüeti iktidar oluşum var yani iktidarı beğenmiyorsanız ve çok kötü olduğunu düşünüyorsanız bununla beraber bu milletinde çok kötü olduğunu düşünmek ve bilmek zorundasınız.
Haliyle de Ecevit dönemi reaksiyonlar sandığınız gibi öyle çok büyük ölçekte şeyler değillerdi.
O dönemi bizler de yaşadık yaşamayana tabii abarta abarta tasvir edilebilir.
Zaten gerçekten samimi birini bulursanız ve bu kişi nesnelse etikse doğruysa size açıkça şunu söyleyecektir.
Erdoğan dönemin de yaşananların binde biri Ecevit döneminde yaşansaydı en kıytırıktan sorun gördüğün şey Ecevit döneminde yaşansaydı bin kere Ecevit iktidarı değişmişti.
Burada anlatılmak istenilen; bir görüde bulunurken nesnellikten kopmamak ve günümüz sosyokültürel ve sosyodemografik yapılarını iç ve dış dinamiklerini pratiklerini rutinlerini iyi bilmek hatta yaşamak gerek.

Ecevit olayı gibi olacak neredeyse.

gece deprem oluyor ama başbakan'nın haberi yok. Uyandırmaya "kıyamamışlar" :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı