Orijinal Apple şarj aleti ve kablosu ısınıyor

HHERUSS

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, iPhone 15 Pro Max kullanıyorum orijinal şarj kablosu ve orijinal şarj aleti ile şarj ediyorum lakin telefon şarja taktığımda deli gibi ısınıyor. Bir arkadaştan rastgele şarj aleti isteyip şarja taktım normalden yavaş şarj etti ama telefonda ısınma hiç olmadı. Apple destekle iletişim kuramıyorum. Telefonun pil sağlığı 10 ayda yüzde 7 düştü bu ısınmalar yüzünden. Ve şarj aletinin metal uçlarında oksitlenme görüyorum artık. Prize takarken ışık çıkarıyor anlık. Mümkünse yardımcı olur musunuz?

Apple'ın mobil uygulama olarak "destek" isimli uygulaması var. Oradan gerekli yazılı gerekse telefon çağrısı talep ederek anında ve direkt olarak iletişim kurabilir sorununuzu anlatabilir ve çözüm talebinde bulunabilirsiniz. Şahsen ben gerek bilgisayar gerekse telefon için hep bu uygulama üzerinden iletişim kuruyorum ve saniyeler içerisinde arama ile dönüş sağlıyorlar.​

Merhaba, iPhone 15 Pro Max kullanıyorum orijinal şarj kablosu ve orijinal şarj aleti ile şarj ediyorum lakin telefon şarja taktığımda deli gibi ısınıyor. Bir arkadaştan rastgele şarj aleti isteyip şarja taktım normalden yavaş şarj etti ama telefonda ısınma hiç olmadı. Apple destekle iletişim kuramıyorum. Telefonun pil sağlığı 10 ayda yüzde 7 düştü bu ısınmalar yüzünden. Ve şarj aletinin metal uçlarında oksitlenme görüyorum artık. Prize takarken ışık çıkarıyor anlık. Mümkünse yardımcı olur musunuz?
Hızlı şarj kullanırken bu aşırı ısınma normal, daha yavaş şarj etti diyorsunuz ondan daha az ısınıyor. Ben 14 Pro Max kullanıyorum adaptörüm Mcdodo'nun 20W'lık adaptörü ve bayağı ısınıyor.
Şayet Xiaomi tarafında 120W'lık şarj iddiası var ama aşırı ısıdan dolayı telefonun 120W iddiasını tamamlayamadığını duydum, 60W'lık hızdan bile daha yavaş şarj ediyormuş.

Yaşananlar gayet normal. Hızlı şarj doğal olarak telefonu ısındırır ve pil sağlığını da etkiler, özellikle sürekli hücresel veri kullanıyorsanız. Pil döngünüz 1000'i aşmadan ve 2 yıl dolmadan pil sağlığı 80'in altına düşerse ücretsiz değişim yapılıyor. 10 ayda %7 düşmesinde olağanüstü bir durum yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaz aylarındayız zaten telefon durduğu yerde ısınıyor hızlı şarjda ısınması çok normal bende 15 Pro Max kullanıyorum 67W Xiaomi şarj aletiyle şarj ediyorum bende de ısınıyor.

Yaşananlar gayet normal. Hızlı şarj doğal olarak telefonu ısındırır ve pil sağlığını da etkiler, özellikle sürekli hücresel veri kullanıyorsanız. Pil döngünüz 1000'i aşmadan ve 2 yıl dolmadan pil sağlığı 80'in altına düşerse ücretsiz değişim yapılıyor. 10 ayda %7 düşmesinde olağanüstü bir durum yok.

Sağ olun teşekkürler. Peki şarj adaptörünün ucundaki oksitlenme ve prize taktığımda anlık bir çat sesi ile ışık çıkarması normal mi? Fotoğraf ekleyebilirim.

Sağ olun teşekkürler. Peki şarj adaptörünün ucundaki oksitlenme ve prize taktığımda anlık bir çat sesi ile ışık çıkarması normal mi? Fotoğraf ekleyebilirim.
Kullandığın prizde akım koruması yoksa çok normal. Özellikle duvardaki prizler veya dandirik prizlerde oluyor o. Şarj adaptörü ucundaki oksitlenmeyi bir paylaşır mısın nasıl bir şeymiş?

Dosya Ekleri

• 3E1C3CE5-BE57-4C9D-8CC0-97F3E77EEAE5.jpeg
    3E1C3CE5-BE57-4C9D-8CC0-97F3E77EEAE5.jpeg
    164,3 KB · Görüntüleme: 28
Hocam ekliyorum.

Bu normal hocam, ben telefonun girişinde oksitlenme var sandım fakat bu durum gayet normal.

Şu an dikkat etmeniz gereken 1000 döngü ve 2 yıl dolmadan pil sağlığı 80'in altına düşerse Apple ile iletişime geçmek olur. Bunun dışında bir şey yapmanıza gerek yok. Genel olarak pil sağlığını koruyacak şeyler yapabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı