Orijinal yerden indirilen ISO'yu doğrulamak gerekli mi?

"Ölümcül bir hata" uyarısı almak istemeyiz. 😄
Daha çok spyware’den bahsediyordum ben. Daha önce bu dağıtımların isoları Spyware’li versiyonları ile değiştirilmişti. 2 güne falan anca anlaşıldı bu durum. Zarar gören kullanıcılar var mı bilmiyorum ama Linux çok popüler olsaydı bu bir sorun olabilirdi.
 
Ne oldu ki.

Sanal makineye kuracağım daha Linux'ta yeniyim de.
ISOlar spyware’li versiyonları ile değiştirilmişti. Bunu yapan saldırganların durumunu bilmiyorum ama Mint 2-3 gün sonra gündem oldu. Uzun bir süre.

Edit: Yanlış anlaşılma olmaması için ekleme gereği duydum. Bu değişimi yapan kişilerin Linux Mint yada Manjaro ekibi ile alakası yoktu. Dışarıdan gelen bir saldırı idi. Bu dağıtımların ekipleri bilinçli olarak spyware dağıtmadı. Burada eleştirim güvenlik sistemlerinin yeterli olmaması yönünde.
 
ISO'lar Spyware'li versiyonları ile değiştirilmişti. Bunu yapan saldırganların durumunu bilmiyorum ama Mint 2-3 gün sonra gündem oldu. Uzun bir süre.

ISO'yu doğrulamak için 7-ZIP'i kullanacağım galiba WinRAR ile 7 ZIP aynı anda çalışır mı?
 
ISO'yu doğrulamak için 7-ZIP'i kullanacağım galiba WinRAR ile 7 ZIP aynı anda çalışır mı?
Aynı anda çalışır ve birbirinden bağımsız programlar bu ikisi. Açıkçası Windows kullanmadığım için bu SHA256 doğrulamasını Windows üzerinde nasıl yapacağın hakkında hiçbir fikrim de yok.
 

Geri
Yukarı