Ormanları kim ya da kimler yakıyor?

Başlıkta görüldüğü gibi, sizce ormanları kim ya da kimler yakıyor? Bir kere pkk dediler. Çoluk çocuğun işi olmasın bu? Manavgat ormanını 16 yaşındaki bir çocuk çıkarmış. Tutuklandı bugün. Denizli yangınında 19 yaşında birisi tutuklandı. Anlayamadım bu işi. Bakalım ne çıkacak.
Bölücü terör örgütü.
 
Bana kalırsa yangınların tüm ülkede yayılması, insanların evsiz kalması ve ölmesi, hayvanların telef olması pek iç açıcı değil. Bu yangınları herkes çıkartmış olabilir. örneğin; PKK, başı boş çocuklar, Afganlılar, Suriyeliler veya kendi kendine olan bazı sebeplerden. Ama bana kalırsa bunları tartışmak gereksizi. Kim çıkartıysa çıkartmış, olan olmuş. Bizim onları geride bırakıp olacaklara bakmamız gerek. Mesela paşamızın 8-10 arası uçağı varken, bizim sadece 3 tane söndürme uçaklarımız var. Hem ülke zaten yanmış bitmişti. Şimdi ciddi anlamda yanıyor veya yakılıyor. Herkesin bu mesajımı anlayış ile karşılamasını ümit ediyorum. Sevgiler.
 
PKK yapıyor, baktılar silahlı yollarla bir şey elde edemiyorlar şimdi de başka değerlerimize saldırmaya başladılar.

Kendi uçaklarımızla zamanında yangınlara müdahale etseydik belki bu kadar büyümeyecekti bu yangınlar ama işte.
 
Pkk yapıyor, baktılar silahlı yollarla bir şey elde edemiyorlar şimdi de başka değerlerimize saldırmaya başladılar.

Kendi uçaklarımızla zamanında yangınlara müdahale etseydik belki bu kadar büyümeyecekti bu yangınlar ama işte.

Yanan yerlere tokinin ev yapma isteği beni şüpheye sürüklüyor.
 
Kimisi terörist diyor kimisi ihmal.

Ama, ne olacağını zaman gösterecek emin olun.

Yakılan yerlere otel veya bir bina yapılırsa nedeni gayet belli ranttır.

Sadece birazcık bekleyin.
 
Ben doğal yollarla çıktığını düşünüyorum çoğunun. Neden mi?
  • Yangıların çıktığı yer hava sıcaklığının rekor kırdığı yerler. Üstelik bu yangınlar sadece ülkemizde değil, aynı anda birçok ülkede de çıktı. Orada da mı terör örgütleri var?
  • Özellikle ormana bırakılan cam şişeler yangına sebep olabiliyor. Şişenin dibindeki oval yapı, ışığın toplanıp daha da güçlenmesine sebep oluyor. Tatil beldelerini çok temiz tutan bir millet olduğumuzdan hiç kendimize toz kondurmayız... Hep teröristler canım.
  • Hadi ilk yangınları teröristler çıkardı diyelim. Şu anda bölgede yüzlerce polis, jandarma ve sivil halk var. Bu adamlar bu kadar insanın arasında halen daha elini kolunu sallaya sallaya yangın çıkartabiliyorsa dükkanı kapatıp gidelim biz?
Şimdi gelelim asıl konuya: Yangını kimin çıkarttığının ne önemi var? Ne önemi var yahu? Teröristin adiliği bu, korku saçmak. Ama sen ne yapmışsın bir bakalım:
  • Sen THK'ya kayyum atamışsın.
  • İhale şartnamesine inadına 1 ton daha su kapasitesi eklemişsin ki THK şartname dışı kalsın.
  • Uçakları kaderine terk etmişsin.
  • Ama aynı uçakla Teknofest'te hava atmayı bilirsin (Kaynak)
  • Aynı uçak ile İsrail'e yardım etmişsin ama kendi ülkene etmezsin (Kaynak)
  • TOMA denilir ama yangının 7. günü ancak yola çıkartırsın.
  • Askere nedense müdahale izni vermiyorsun...
Daha tonla şey yazarım buraya. Asıl soru yangını kimin çıkardığı değil. Kimin 1 haftadır söndüremediği...

Ulan sen Enjoy I'm vaccinated (Aşılıyım, keyfini çıkarın) diye maske yapıp bununla reklam yapan bir güruhsun, gelmiş yurt dışından yardım gururuma dokunur diyorsun...
Katılıyorum hocam. Böyle bir durumda gururdan bahsediyorlar. Yangın konusuna gelecek olursak da, bence bu iş sadece terörist işi değil. Evet teröristlerin parmağı da var tabi ki ama bu denli büyük yangınları görünce kafam iyice karışıyor. Ama şuan önceliğimiz yangınları en kısa sürede kontrol altına almak ya da söndürmek olmalı.
 

Geri
Yukarı