Oruç tutan insanlar tutmayan insanlardan daha sağlıklı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Hayatımda bir kere bile oruç tutmadım ama, tutsaydım herhalde kendimi şişirene kadar yerdim. En mantıklısı bu.

Bunun sadece Allah'a ibadet olsun diye olduğunu düşünmüyorum çünkü oruç tutan insanlar tutmayan insanlardan daha sağlıklılar ve daha fazla yıl ömürleri oluyor. Ayrıca bu insanlar ilerleyen yaşlarda hastalıklara yakalanma oranları da azalıyor bence bir düşünün derim. Bu sadece bir ibadet şekli değil bence bir aktivite olarak düşünün yine de bu hayat sizin nasıl ve ne şekilde yaşamak size kalmış. (Söylediklerim bilimsel olarak kanıtlanmıştır)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kim diyor bunu peki? Bir insan 16 saat aç kalarak nasıl daha "sağlıklı" hale gelebilir? Bir kere insan vücudu o kadar aç kalmaya yönelik evrimleşmemiştir. Tansiyon düşüyor, şeker düşüyor, vücut susuz kalıyor, bitkinlik, baş ağrısı vs. vs.
Böyle bir durum insana biyolojik olarak nasıl fayda sağlayabilir ?

Bence inançlar insanın içinde yaşanmalı. Tutabilirsiniz tabi ki ama tutun, düşünün demeyi doğru bulmuyorum. Orucunuzu Allah kabul etsin.

Fiziksel olarak sağlığa olumlu etkisi var mı yok mu tartışılır fakat, iftarı sevdiklerinle birlikte yapmanın ruhen bayağı sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Kaynak var mı bununla ilgili?

Tabiki yok.

"oruç tutan insanlar tutmayan insanlardan daha sağlıklılar ve daha fazla yıl ömürleri oluyor"

Hele böyle bu soruyu cevaplayacak bir araştırma kesinlikle yok. Yabancı bilimsel sitelerde, bizdeki gibi total orucun zararlı olduğu söyleniyor hep. Yararlı perhizler var, ingilizceden direkt çevirip, sanki bizdeki oruç kastedilmiş gibi yazanlar var. Biraz inceleyince gerçek çıkıyor ortaya.

Dini, bilimsel gerçeklere oturtmaya çalışırsanız, zarar gören emin olun din olacaktır.

Orucun "Sağlıklı bireyler için" sindirim sistemine olan faydaları bilinmekte ancak konu sahibi arkadaşın son satırda eklediği "Bilimsel olarak kanıtlanmıştır" kelimesini ben de merak ettim.

Kaynak sormayı bile art niyet olarak algılayabilen insanlar oluyor bazen Recep abi inanmıyor olabilir ancak sormak en doğal hakkı, ben de inanıyor olabilirim ancak aynı şekilde o kaynağı merak ediyorum. Yani "Oruç tutan daha uzun yaşar" sonucuna nasıl varılmış; Kaynağı merak ediyorum.

İlle de sağlıklı yaşamak isteyen bir insansanız; Oruç tek başına hiçbir anlam ifade etmez. Komple yaşayış biçiminizi elden geçirmeniz gerekiyor. Hareketli, doğal ve stresten uzak bir hayat en önemlisi.
Yani ömründe spor yapmamış insan; Sırf oruç tutuyor diye uzun falan yaşamaz.

Sigara bile insanların hayatını; Zannedildiği kadar kısaltmıyor bana sorarsanız Püfür püfür içiyor ama yaşıyorlar da nedense

Son düzenleme:
Hehe 16 saat aç kal, sonra aç kurt gibi yiyelim sonra, sağlıklı olacağız diye sevin.

Sağlık az yemekle olur doğrudur. Az ve öz yiyeceksin, protein yiyeceksin, şeker, karbonhidrat fazla yemeyeceksin hele de dışarıda hazır paketlerden uzak duracaksın her halt var içinde. Böyle sağlıklı olursun. Git bak hastanelere yaşlılara, hepsi oruç tutuyordur eminim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…