Oruç tutan insanlar tutmayan insanlardan daha sağlıklı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hehe 16 saat aç kal, sonra aç kurt gibi yiyelim sonra, sağlıklı olacağız diye sevin.:ROFL:

Sağlık az yemekle olur doğrudur. Az ve öz yiyeceksin, protein yiyeceksin, şeker, karbonhidrat fazla yemeyeceksin hele de dışarıda hazır paketlerden uzak duracaksın her halt var içinde. Böyle sağlıklı olursun. Git bak hastanelere yaşlılara, hepsi oruç tutuyordur eminim.
Forumdaki insanların şu bakış açısına bakar mısın oruç tutmayı aç kalmak olarak nitelendiren basit insanlar o zaman tutmayın kardeşim zorlanıyorsanız.

Uzun yaşamaktan öte insanın öncelikle iradesi yüksek olmalı. Eğer siz 11 ayda bir oruç tutacak kadar iradeye sahip değilseniz uzun yaşasanız ne yazar?

Tuttuğumu kim söyledi!
Herkesin orucu kendine, bunu dile getirip insanları yargılamayın. Sonuç olarak herkes kendisi için tutuyor ve iradeniz varsa zaten tutarsınız onun dışında sağlık sorununuz yoksa farzdır. Tutmayan da kendi bilir kimsenin karışmaya hakkı yok.

Tutmuyorsan yorum yapma.
Senin aklında problem mi var? Sen sağlıktan uzun yaşamaktan bahsedip ne üdüğü belirsiz tori atıyorsun ortaya, sana mı soracağım nereye yazacağımı? Söyle bakayım.
Herkesin orucu kendine, bunu dile getirip insanları yargılamayın. Sonuç olarak herkes kendisi için tutuyor ve iradeniz varsa zaten tutarsınız onun dışında sağlık sorununuz yoksa farzdır. Tutmayan da kendi bilir kimsenin karışmaya hakkı yok.
Siz akıldan yoksunsuz valla. Ben orucu mu eleştiriyorum. Sağlık açısından yararlı teorisini çürütüyorum, bana ne istersen krem peynire tap. O zaman gelip buraya konu açmayacaksın!

Şöyle mantık kuralım oruç tutmak genel itibari ile açın halinden anlamak ise aç insanların tok insanlara göre daha sağlıklı olduğunu söylemeyin. Bende oruç tutuyorum ama bunun nefsi terbiye dışında bir faydası olduğunu düşünmüyorum.

Forumdaki insanların şu bakış açısına bakar mısın oruç tutmayı aç kalmak olarak nitelendiren basit insanlar o zaman tutmayın kardeşim zorlanıyorsanız.

Haklısınız oruç tutmak aç kalma ile ifadene edilebilerek nitelendilirilemez. Çünkü aynı zamanda 16 saat boyunca susuz da kalıyorsunuz. Bu yüzden oruca aç ve susuz olarak yapılan ibadet şekli denilebilir.

Tutmuyorsan yorum yapma.

İsteyen konu hakkında bilgi sahibi ise istediği gibi yorum yapıp eleştirebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı