Oruç tutan insanlar tutmayan insanlardan daha sağlıklı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şahsen kendimi çok daha enerjik ve iyi hissediyorum. Üstelik açken salgılanan grelinin hormonu da beynin yaşlanmasını yavaşlatıyor. Daha iyi ve etkili öğrenebiliyorsunuz. En büyük faydası da beyindeki etkileri zaten. Tabi normalde sağlıklı olan bir insan için geçerli bunlar.

Şahsen kendimi çok daha enerjik ve iyi hissediyorum. Üstelik açken salgılanan grelinin hormonu da beynin yaşlanmasını yavaşlatıyor. Daha iyi ve etkili öğrenebiliyorsunuz. En büyük faydası da beyindeki etkileri zaten. Tabi normalde sağlıklı olan bir insan için geçerli bunlar.
En büyük faydası ise iradeyi güçlendirir.

Arkadaşlar oruç ve sağlık ilişkisi kısmında pek bilgim yok ama oruç sadece bedenen aç ve susuz kalarak değil ruhen de tutulmalıdır. Örnek olarak, harama bakmamak, kötü söz söylememek, kalp kırmamak yani her anlamda nefsimizi ve kendimizi tutmaktır.

Arkadaşlar oruç ve sağlık ilişkisi kısmında pek bilgim yok ama oruç sadece bedenen aç ve susuz kalarak değil ruhen de tutulmalıdır. Örnek olarak, harama bakmamak, kötü söz söylememek, kalp kırmamak yani her anlamda nefsimizi ve kendimizi tutmaktır.
Anlayışlı yorumunuz için teşekkürler.

En büyük faydası ise iradeyi güçlendirir.
Evet bu da beyindeki bir etkisi. Örnek vermek gerekirse cinsel konulardan bir süre uzak kalıyorsunuz. Beyniniz yine de dopamin istiyor ancak siz buna karşı koyunca bir süre sonra beyindeki dopamin seviyesi normale dönüyor ve daha normal bir cinsel yaşam sürme şansınız oluyor. Farklı şeyler yapmaya zaman buluyorsunuz.

Kimse oruç tutmak zorunda değil, kimsede oruç tutmayan birini yargılayamaz.
Konuyu öncelikle ben açmadım mesajım konu şeklinde taşınmış öncelikle bunun farkına varın.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğen
İfadeler: ESY
Oruç tutmanın iradeyi güçlendirdiği hangi köyde açıklanmış? Rica ediyorum kendi kendinize kurulup yorum atmayın.

Öncelikle burada kendi fikrinize ters bir yorum gelince agresifleşecekseniz böyle bir konu açmayın.

Benim görüşüm orucun insan sağlığına faydalı olmadığıdır. İnsan bünyesi 12 saatlik açlıktan sonra metabolizma hızını düşürür ki bu da iyi bir şey değildir. Bunun yanında 17 saat susuz kalmanın da insan sağlığına faydası yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı