Osmanlı imparatorluğunu seviyor musunuz?

Evet, çok severim. Keşke hala yaşıyor olsaydı, fakat üç kıtaya yayıldığı için filan değil. Sebebi Türkiye'de Cumhuriyet sisteminin çalışmadığını düşünüyorum.

Osmanlı İmparatorluğu rezalet ötesi padişahlara da vardı ama çok iyi padişahlara da sahip oldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nde ise Atatürk harika bir liderdi, her alanda. İsmet İnönü ise WW2'de tarafsız kalmamızı başardı... Peki... devamı? Devamında iyi bir lider yok! YOK! Bugün bile ne iktidardan ne muhalefetten adam akıllı lider çıkar.

Elbette araplaşma konusu çok kötüydü, Selçuklu İranlaşan/Osmanlı ise Araplaşan bir devlet oldu. WW1'den sonra düzeltilebilirdi tabii. Nede olsa Osmanlı artık bir Krallık olarak kalmıştı.

Son düzenleme:
Hayır, sevmiyorum. Hiçbir benzerliğimiz bulunmayan Arap kültürünü kaç asırlık Türk kültürüne seçtiler.
Sadece Fatih Sultan Mehmet'in bile fethettiği yerler yeter. Yanlış hatırlamıyorsam 200 küsur şehir ve 2 impartorluk fethetmiştir ek olarak İstanbul'u bize kazandırmıştır.

Ne alakası var?

Sevmiyor olabilirsiniz ancak İstanbul’u bize kazandırdığı atlanmaması gereken bir detay. Bende sevmiyorum ama Kanuni sonrasını.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı