Osmanlı imparatorluğunu seviyor musunuz?

Osmanlı imparatorluğunu genel olarak severim. Kanuni sultan süleymandan sonra ama çok kötü yerlere gitti imparatorluk. Bi 4.murat geçti o biraz toparladı ama o da gidince osmanlı iyice kötüye gitti.

Bir de şöyle bir sorun var. Osmanlı hiç dilini doğru düzgün yayamadı. Mesela bir olay duydum da kimin ve ne zaman dediğini hatırlamıyorum. Birisi cezayirli birine türkçe biliyormusun demiş. Adam da hayır demiş. Bunu diyince de diğer türk adam 100 yıl cezayir de ne yapmışız anlamadım demiş. Yani çok şanlı bir imparatorluk du ama dilini yayma konusun da başarısız bir imparatorluktu.

Kardeş Katli ve çok eşlilik(özellikle harem mantığı) gibi konulara asla katılmasamda uyguladığı hoşgörü, adalet ve yükselme dönemindeki ekonomi sistemi kesinlikle şahane ve araştırılmaya değer. Tarihinden kaçamazsın, bizim tarihimizde sömürgeler , işkenceler, ırkçılıklar yok. Bu yönden tarihimle gurur duyabilirim. Ama unutmayalım bizler bozkırın kalbinden gelen TÜRK'leriz Müslüman olmamız Araplaşmamızı gerektirmez. Osmanlıyı en zor duruma sokan bence bu idi. İslamı Araplaşmaktan bağımsız yaşayan bir Türk halkı olamadılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı