Ot yemek cinayet değil midir?

Et yeme konusuna gönderme için açılmış bir konu. Bence hayata kalma yolunda, özellikle keyif alarak hayatta kalma yolunda her şey mübahtır. İsteyen istediği her şeyi yesin. Cinayet minayet değil. Boş laf bunlar. Duyarlıymış gibi davranma çabaları sadece.

Et yeme konusuna gönderme için açılmış bir konu. Bence hayatta kalma yolunda, özellikle keyif alarak hayatta kalma yolunda her şey mubahtır. İsteyen istediği her şeyi yesin. Cinayet minayet değil. Boş laf bunlar. Duyarlıymış gibi davranma çabaları sadece.
Amacım prim yapmak değil ben de et ot yiyorum felsefik olarak düşündüm, duyarlı gibi neye davranayım et-ot yemeyin diye mi? Buna gülerim işte.

Amacım prim yapmak değil ben de et ot yiyorum felsefik olarak düşündüm, duyarlı gibi neye davranayım et-ot yemeyin diye mi? Buna gülerim işte.

Onu derken et yemenin cinayet olduğunu düşünenleri hedef almıştım sana değil çünkü sen zaten onlara karşılık olarak bu konuyu açmışsın.

Yapılan bir araştırmaya göre canlı kendi sınıfındaki bir canlının acı çekmesine tepki gösteriyormuş. Memeli olduğumuz için bir böceğin ölümü ya da yılanın ölümü canımızı yakmıyor ama herhangi bir köpeğin canının yanması bile bizde üzüntüye sebep oluyor. Bitki ayrı bir alemde olduğu için ona cinayet diyemiyoruz. - Prof. Dr. Orkun Yılmaz

Ne önemi var ki, et veya ot yemenin? Ya da bunun cinayet olduğu üzerine tartışma yapılmasının? Evrimsel geçmişte atalarımız arasında iyi ki veganlık tartışmaları çıkmamış, türün hali ne olurdu yoksa?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı