Oto tamircilik öğrenilebilir mi?

emirx212

Femtopat
Daha fazla  
Oto tamirci çırağı oldum fakat aletler hakkında çok bir bilgim yok. Öğrenmeye çalışıyorum elimden geldiğince, 2. günüm ve karıştırıyorum çoğu zaman, yani kısacası sıfır olarak başladım diyebilirim, öğrenebilir miyim? Tavsiyesi olan var mı? Bu meslek hakkında bilgi alabilir miyim? Bir de ne kadar para almam gerekiyor en az?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oto tamirci çırağı oldum fakat aletler hakkında çok bir bilgim yok. Öğrenmeye çalışıyorum elimden geldiğince, 2. günüm ve karıştırıyorum çoğu zaman, yani kısacası sıfır olarak başladım diyebilirim, öğrenebilir miyim? Tavsiyesi olan var mı? Bu meslek hakkında bilgi alabilir miyim? Bir de ne kadar para almam gerekiyor en az?

Aletleri takımları zamanla çok rahat öğrenirsin yeni başlamış çırağa eğer 18 yaş altı isen genelde asgari ücret değil aylık 8 bin vs. o rakamlarda verirler dediğim gibi 8 bin TL sadece tahmini ücret ama işi öğrenirsen gayet iyi bir şekilde ilerleyebilirsin ustaları izle işi öğrenmek için çabala gayet eğer usta zaten anlayışlı biri ise sana işi öğretir.

Sence ustan dünyaya Zeus tarafından gönderilmiş bir görevli mi? Değil. O da sıfırdan öğrendi.

Gerçekten öğrenmek istiyorsan cebini, zevklerini ve vaktini unut. Düşük maaş alabilirsin, azar işitebilirsin, mesai yapıp kendi vaktinden yiyebilirsin, ezilebilirsin ve daha niceleri başına gelebilir ama öğrendiğinde bir farkına varıyorsun ki anlatamam.

Bana elektrik elektroniği öğreten ustamın unutamayacağım bir sözü var tam nasıl söylüyor bilmiyorum ama anlatmak istediği şey: Çalıştığında ya bilgi kazanırsın ya para. Bilgi kazanan yarın gider para kazanır, para kazanan yarın gelir bilgi arar.

Unutmadan bir şeyin ustası olmak bu aralar çok iyi para kazandırıyor 20'li yaşlarında usta olup kendi dükkanını açan insanlara şahit oldum.

Zamanla öğrenilir kendini iyi verirsen işe 4-5 sene sonunda işi noktasına kadar öğrenmiş olursun kendi dükkanını açabilirsin. İmkanlar dahilinde yurt dışında çalışmaya veya yurt dışında bile dükkanını açabilirsin tanıdık çevremde birisi Amerika'da açmış ağır vasıta üzerine (tır, kamyon vb.)

Selamlar kral hala çalışıyorsan sana birkaç soru sorabilir miyim benim de kafam karışık şu aralar ben de girmek istiyorum. Ailem oku diyor seni döverler, küfrederler sürekli, sürünürsün diyorlar işi öğrenememe ihtimalin yüksek ilerde işsiz kalırsın, yaşın büyüdü geç oldu diyorlar sence napmalıyım yaş 16 17 lise 3 e gidiyorum anadolu lisesi derslerim çok kötü, en azından mesleğim olsun istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı