Otobüste bir kız yaşlı bireye yer vermediği için küfür yedi

Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
45.956
Makaleler
52
Çözümler
580
Yer
KKTC
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün otobüse bindim, otobüse bindiğimde bir tane kız oturuyordu. Yaşlı bir birey geldi, kendisine yer vermediği için kıza küfür etti. Ondan sonra çevredekiler de kıza bağırdı falan "sen nasıl bireysin, karşındaki yaşlı bir birey. Yer vermemeye utanmıyor musun?" falan şeklinde kızın üstüne yürüdüler. Kız garibanın birisi, sesini çıkaramadı. Millet de uzaktan izliyor öyle, ben orada tepkimi gösterdim. Hem yaşlı bireye hem de çevredekilere ağır bir şekilde tepkimi gösterdim. "Kız yer vermek zorunda falan değil, biz parasını vererek biniyoruz. Yaşlı bireylerin keyiflerine göre gezmesine kimse yer vermek zorunda değil" dedim. Oradan bana da laf etmeye falan çalıştılar, baktılar ben de uzatıyorum. Sonra tartışmayı kapattılar, yaşlı birey zaten "bir durak sonra ineceğim" dedi ve gitti :) Ne zaman gelişeceğiz yahu biz? Sırf yaşlı diye birisi neden yer vermek zorunda oluyor bir kişi?

Şunu da ekleyeyim, toplu taşıma zaten yaşlı bireylere ücretsiz bulunduğum şehirde. Adamlar keyiflerine göre geziyor, işten yorgun çıkan birisine ya da okuldan eve dönen, okula giden öğrencileri yer vermek zorunda bıraktırıyorlar. Bunlar insan evladı değil mi? Yaşlılarınki can da bu çocuklarınki can değil mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün otobüse bindim, otobüse bindiğimde bir tane kız oturuyordu. Yaşlı bir birey geldi, kendisine yer vermediği için kıza küfür etti. Ondan sonra çevredekiler de kıza bağırdı falan sen nasıl bireysin, karşındaki yaşlı bir birey. Yer vermemeye utanmıyor musun falan şeklinde kızın üstüne yürüdüler. Kız garibanın birisi, sesini çıkaramadı. Millet de uzaktan izliyor öyle, ben orada tepkimi gösterdim. Hem yaşlı bireye hem de çevredekilere ağır bir şekilde tepkimi gösterdim. Kız yer vermek zorunda falan değil, biz parasını vererek biniyoruz. Yaşlı bireylerin keyiflerine göre gezmesine kimse yer vermek zorunda değil dedim. Oradan bana da laf etmeye falan çalıştılar, baktılar ben de uzatıyorum. Sonra tartışmayı kapattılar, yaşlı birey zaten bir durak sonra ineceğim dedi ve gitti :) ne zaman gelişeceğiz yahu biz? Sırf yaşlı diye birisi neden yer vermek zorunda oluyor?

Zorunluluk yok hocam, ama verirse saygı çerçevesinde bir davranış olur :)
 
Belki başı falan ağrıyacak sonra yere düşecek. Garantisi var mı sence?

Yürümekte zorlanan biriyse zaten yer verilmeli hocam. Örneği baston kullanan bir yaşlı varsa kesinlikle yer verilmeli. Ama yürümekte zorlanmayan bir yaşlıysa, kimse yer vermek zorunda değil.
 

Geri
Yukarı