Otobüste bir kız yaşlı bireye yer vermediği için küfür yedi

Senin ki tabii ki de. Çünkü şu kadarcık bir şey de üstünlük ve hak iddia ediyorsun.

Üstünlük yok orada oturan o. O inene kadar kimsenin onu oradan indirmeye hakkı yok. Torunu yaşında çocuğa küfür etmesinde ayrı bir anormallik.
 
Bugün otobüse bindim, otobüse bindiğimde bir tane kız oturuyordu. Yaşlı bir birey geldi, kendisine yer vermediği için kıza küfür etti. Ondan sonra çevredekiler de kıza bağırdı falan "sen nasıl bireysin, karşındaki yaşlı bir birey. Yer vermemeye utanmıyor musun?" falan şeklinde kızın üstüne yürüdüler. Kız garibanın birisi, sesini çıkaramadı. Millet de uzaktan izliyor öyle, ben orada tepkimi gösterdim. Hem yaşlı bireye hem de çevredekilere ağır bir şekilde tepkimi gösterdim. "Kız yer vermek zorunda falan değil, biz parasını vererek biniyoruz. Yaşlı bireylerin keyiflerine göre gezmesine kimse yer vermek zorunda değil" dedim. Oradan bana da laf etmeye falan çalıştılar, baktılar ben de uzatıyorum. Sonra tartışmayı kapattılar, yaşlı birey zaten "bir durak sonra ineceğim" dedi ve gitti :) Ne zaman gelişeceğiz yahu biz? Sırf yaşlı diye birisi neden yer vermek zorunda oluyor bir kişi?

Şunu da ekleyeyim, toplu taşıma zaten yaşlı bireylere ücretsiz bulunduğum şehirde. Adamlar keyiflerine göre geziyor, işten yorgun çıkan birisine ya da okuldan eve dönen, okula giden öğrencileri yer vermek zorunda bıraktırıyorlar. Bunlar insan evladı değil mi? Yaşlılarınki can da bu çocuklarınki can değil mi?

Sende ona küfretseydin. Bence uzamaya devam etseydi başkaları da katılacaktı o nedenle uzatmadılar. [Otobüste olay çıktı ( Kavga çıktı, polis geldi !)]
 
Hayır gayet de yapılan icraatlere Kadınlara iş verdik diye yazıyorlar. İşi siyasileştirmeyin.
Bu sadece feministlerin kendi ile çeliştiğini gösterir.
Siyasileştirmiyorum. Olan bir şeyi söylüyorum. Bu kadar sene boyunca neredeyse hemen hemen her işi erkekler yapıyor. Mesela son zamanlarda yaşadığım bölgede bayan otobüs sürücüleri de görmeye başladım. Olması gereken bu değil mi? Sizce çok geç kalmamış mıyız bu konuda? Sadece bir cinsiyeti soyutlamak mıdır olması gereken? Bunca sene yapılmayan bir şeyi yaptıkları için de icraatlerine yazıyorlar tabi. Aslında bunu yazmak zorunda kalmaları üzücü.
 
Ben yaklaşık 2 senedir çok ihtiyaçları olmadıkça yaşlılara yer vermiyorum. Sabahın köründe aceleyle ellerinde kısır güne yetişmeye çalışıyorlar, bide yer mi vereceğim. İşe gidiyor olsa dahi yer vermek zorunda değilim.
İyi ki vermemiş zaten. Küfür etmiş yaşlı kadın.
Üstünlük yok orada oturan o. O inene kadar kimsenin onu oradan indirmeye hakkı yok. Torunu yaşında çocuğa küfür etmesinde ayrı bir anormallik.
Öyle bir yazıyor ki sanki çok önemli bir şey.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı