Otobüste bir kız yaşlı bireye yer vermediği için küfür yedi

Böyle yaşlılar bana denk geldiği zaman inecekleri yere kadar esas duruşta ayakta dikiyorum bunları, adam ekmek almak için 4 tane semt geziyor sonra yer bekliyor al sene yer ..........
 
Zorunluluk yok. Yer vermek zorunda değilim der geçerim sonra kim ne derse desin umrumda olmaz. Bu da onların ahlaki değerlerini gösterir. Ancak öyle biri olmadığım için zaten kimse demeden, yaşlı kişinin haline göre kalkar yer veririm. Neticede yapacağın eylem söyleyeceğin söz kişinin aldığı terbiye ve vicdanıyla imtihanıdır. Anladığım kadarıyla o an herkes sadece tek pencereden bakıp bir şeyler savunmuş.
Haklısınız ama saçında beyaz biten yer istemeye kalkıyor. Rahatsız birisi olur veya oturması gerekir -bu hal ve duruşundan apaçık belli olur elbet- o zaman başımın üzerinde yeri var. Sırf boş beleş gezen birisinin keyfi kıyak olsun diye sabahtan akşama iki kuruş için çalışıp iflahı kesilen birisi eziyet çekecekse yemişim vicdanı, terbiyeyi ve ahlaki değerleri...

Yaşlılar bizim burada ekmek almak için Ulus'a gittiğini gördüm. Bunlar otobüs ücretsiz olmaması lazım. Hem otobüsdeki öğrenciler okuldan geliyorlar. İnsan yorgun haliyle.
Evet, olmaması gerekiyor ama yasa gereği böyle bir düzenleme var diye biliyorum. Bahsettiğiniz Ulus/Ankara sanırım, Ulus durağı olan bütün EGO seferlerinde aynı durum söz konusu.
 
Daha bugün yaşlı bir teyze, engelli çocuğun oturacağı yere oturdu. Çocuk otobüsün parasını zor ödedi.

Bir de bazıları yanına iyice yaklaşıyor, öksürüyor öf pöf ediyor dikkat çekmek için. Ben 10 saat okula gitmişim tahta sırada oturmaktan arkam uyuşmuş evime dönüyorum, sen Ceyo terlik bakmaya oturarak git diye ayakta bekleyemem.
 
Abime de benzer bir olay olmuştu.

İşten dönerken kalk yaşlı adama yer ver dediler. Abim 1.95 140 kilo olmasıyla nedeniyle kafası tavana değip eğilince "Parasını verdim bilader vermek zorunda mıyım?" deyince olay kapandı :D.
 
Sırf birisi yaşlı diye yer vermem, verdirtmem. O laf atanlar gitsin kendi ahlaklarını düzeltsinler.
Gidip bana bir yaşlı zaten böyle bir nedenden ötürü küfür etse, konuşmak istemiyorum, fakat minimum yapacağım şeyi söyleyeyim, o insancığı bir sonraki durağa kadar döverdim. Bakın minimum yapacağım şey bu, en fazla ne yapabilirim siz düşünün.
 
Son düzenleme:
Yaşlı insanlara yer vermek iyi bir şeydir. Çünkü biz daha sağlıklı iken onlar daha güçsüz oluyorlar. En baştan saygıdır. Ama burada küfür edilmesi de yanlış bir şey. @Asmerrrr dediği gibi daha doğru bir dil ile anlatılabilirdi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı