Otomotiv mühendisliği vs makine mühendisliği

teşekkür ederim fikirleriniz için

hocam sadece bursada isteğe bağlı hazırlık eğitimi alma imkanım var. gazi ve kocaelide yok. üç üniversitede de bölüm türkçe. donanımlı bir mühendis olmayı isteyen biri olarak bu bölümü düşünmeme rağmen bölümlerin türkçe olması beni iş imkanları için ne derece kısıtlar? kafamda açıkçası gazi var eğitimi daha kaliteli geliyor. ne yapmamı önerirsiniz?
Eğitim olarak donanımlı mühendis olmak için Gazi kesinlikle . Benim Bursa dememin sebebi sektör olarak fabrikaların çoğu orada , staj vaktin gelince orada garanti bulursun iş hayatında muhtemelen Bursa'da çalışabilirsin . Yurt dışı istiyorsan ingilizce önemli onun dışında olup olmaması açıkcası bir önemi yok ki mavi diploma veriyorlarsa her türlü gidebiliyorsun zaten . Eğitim önemli bana dersen Gazi veya Kocaeli yaz.

Eğitim olarak donanımlı mühendis olmak için Gazi kesinlikle. Benim Bursa dememin sebebi sektör olarak fabrikaların çoğu orada, staj vaktin gelince orada garanti bulursun iş hayatında muhtemelen Bursa'da çalışabilirsin. Yurt dışı istiyorsan İngilizce önemli onun dışında olup olmaması açıkçası bir önemi yok ki mavi diploma veriyorlarsa her türlü gidebiliyorsun zaten. Eğitim önemli bana dersen Gazi veya Kocaeli yaz.

Peki bu ikisinden hangisini önerirsiniz?

İngilizce eğitimi vermiyorlar bunun bir sıkıntısını yaşar mıyım? Dışarıdan tamamlasam nasıl olur?
Yaşamazsın , harici olarak öğrenirsin yabancı dili akademik olması sadece kullanacağın programların arayüzü ve parça isimleri için oluyor kalınca bir sözlükle kendin öğrenebilirsin terimleri . Yurt dışı için ingilizce istiyorsanız üniversitenin mavi diploma verip vermediğine bakın . İngilizceyi kendiniz harici öğrenip mavi diplomayla mesleğinizi yurt dışında yapabilirsiniz.

Hocam, üniversiteden mezun oldunuz sanırım. Şu anda nerede çalışıyorsunuz? Mezuniyet sonrası iş imkanları nasıldı? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Yerel bir fabrikada SolidWorks kullanarak parça ve projelerin çizimlerini yapıyorum. Mezuniyetten sonra birkaç tane kariyer fuarı gezdim işe alım süreçlerini sordum. Çoğu özel sınav ve ingilizce seviyesinden bahsettiler insanlar başvursa bile insan kaynakları geri dönüt atmıyor zaten tanıdıkları alıyorlar mesela çalışanların okuyan çocukları veya belli üniversitelerden mezuniyet şartı koyuyorlar ki elenesin diye bunu yapanlarda bilinir şirketler isim versem direk dava yerim. Şuan çalıştığım işi bulmamda bir hocamın referansı üzerine oldu kazancımsa ortalama bir memurun maaşı kadar diyebilirim.

Yerel bir fabrikada SolidWorks kullanarak parça ve projelerin çizimlerini yapıyorum. Mezuniyetten sonra birkaç tane kariyer fuarı gezdim işe alım süreçlerini sordum. Çoğu özel sınav ve İngilizce seviyesinden bahsettiler insanlar başvursa bile insan kaynakları geri dönüt atmıyor zaten tanıdıkları alıyorlar mesela çalışanların okuyan çocukları veya belli üniversitelerden mezuniyet şartı koyuyorlar ki elenesin diye bunu yapanlarda bilinir şirketler isim versem direk dava yerim. Şu an çalıştığım işi bulmamda bir hocamın referansı üzerine oldu kazancımsa ortalama bir memurun maaşı kadar diyebilirim.

Hocam makine düşünüp ileride otomobil veya motosiklet üzerine bir iş yapmayı düşünüyordum. Makine ile ortak bir bölüm sadece makine mühendisliği kadar genel alana hitap etmeyip bir alana yönelmiş otomotiv üzerine. Makine yerine direkt otomotiv tercih etmek Petrolhead dediğimiz bizler için daha mı uygundur acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı