Outlook Kendime Mail Yollamışım Gibi Gösteriyor

Makaleler
6
Yer
İstanbul
Aslında konu başlıktaki gibi olabildiğince özet bir şekilde gerçekleşiyor. Outlook kullanıyorum, (@hotmail.com şeklinde) gereksiz (spam) kutuma [7.10.2017 (Cmt) 17:57] ve [10.10.2017 (Sal) 05:30] tarihlerinde içeriği aynı olan 2 mail yollamışım gibi görünüyor. Yollayan mail kendi mail adresim. İçeriği şu şekilde;

Başlık: Earn fast money.You can start today

İçerik: The only thing you will need is:An email address!
This program takes just 1 HOUR to set up.After that, there is
absolutely NO WORK AT ALL. You have absolutely
NOTHING to lose, and there is NO LIMIT to the amount of income you can
generate from this program.
Let's get started, just follow the instructions.....
Warning! | There might be a problem with the requested link

Diğer mailde içerik aynı fakat linki bu: Quantumcode

"Linke kesinlikle tıklamayın" muhtemelen reklam ya da virüs içeriklidir.

Outlook'un kaynağı görüntüle kısmından bir şeyler çıkarabileceğini düşünüyorsanız atarım, güvenlik nedeniyle atmıyorum şu an (IP vb. bilgiler içeriyor). Ne yapmalıyım nasıl çözerim? Bilgisayarımda Kaspersky 2017 IS orijinal var virüs günlük taramamı yapıyorum bilgisayarımda virüs tespit etmedi. Outlook gönderilen mailler kısmında görünmüyor sadece spam kutusuna gelmiş olarak gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstenilen mail adresinden istediğin mail aderisine mesaj gönderebilirsin. Genelde spama düşer bu mailler. Bu tür reklam firmaları senin mail adresini listelerine eklemişler. Herkese kendi mail adresinden kendine mail atmaya veya istediği bir mail adresi ile mail gönderterek reklam içerikli linkleri tıklattırmaya çalışmaktalar.

Bunun zararlı yazılımla alakası yok. Spam olarak işaretleyin yeterlidir.

İstenilen mail adresinden istediğin mail aderisine mesaj gönderebilirsin. Genelde spama düşer bu mailler. Bu tür reklam firmaları senin mail adresini listelerine eklemişler. Herkese kendi mail adresinden kendine mail atmaya veya istediği bir mail adresi ile mail gönderterek reklam içerikli linkleri tıklattırmaya çalışmaktalar.

Bunun zararlı yazılımla alakası yok. Spam olarak işaretleyin yeterlidir.
Merhaba. Yani E-Mail göndermek için şifreye ihtiyaç yok mu?

Gerek yok evet. İllegal olduğu için yöntemine değinmem fakat bu şekilde mailler atılabilmekte.

Örnek olarak Hakkında - Technopat buradaki kurumsal mail adresi üzerinden kendime mail attım. Technopat kurumsal adresinin benim olmadığımı belirteyim.

sssz.jpg

Bu tür aldatıcı mesajlara itibar etmeyip en önemli şey link, dosya bağlantısı vb. içerikler mevcutsa tıklamamak açmamak gerekiyor.
Spamların kaynaklarını vs. daha önceleri toplu bir konuda anlatmıştım. Bu şekilde dikkatli olun yeterli.

Yani gelen mail benim adresimden 3. kişi tarafından atılmış. Bir çeşit mail adresimi hacklemisler fakat endişe edecek bir şey yok. Mailleri görmezden gelmem yeterli. Bilgisayarım bozulduğu için telefondan yazıyorum yazım hataları için kusura bakmayın.

Hocam bir şey diyecektim de nasıl yani tam olarak anlamadım sizin bir Gmail hesabınız var ve size gelen mailler kendi kendine yolluyor o nasıl oluyor anlamadım yani mail adresi derken ne adresi mesela benim Gmail'imin kendi ayrı bir sitesi var o adres derken Gmail'in sitesinden mi kastettiniz yoksa anlamadım onu tam olarak cevap verirseniz sevinirim teşekkürler bu konuyu geç gördüğüm için özür dilerim bu arada daha yeni gördüm birkaç yıl üyeydim de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı