Normal 4GHz overclock yapmama rağmen HWMonitor'de Max 4.427GHz gözüküyor. Bu neden oluyor olabilir? Bu normal mi?
Merak etme HW monitörde. Ryzen 7 2700 işlemciye 4.1 GHz OC yapmama rağmen. Max 5 GHz görmüştü. Normal MSI afterburnereden oyun içinde bakabilirsin.
Diğer uygulamalar ile de izleyin işlemci hızını.
Ryzen Master'ın en doğrusunu göstermesi lazım. Fakat siz yine de MSI Afterburner ile deneyebilirsiniz.Ryzen Master'da 4GHz gösteriyor. Eğer yeterli değilse başka hangi programdan bakmamı önerirsiniz?
Merhaba, ekran görüntüsü (BIOS, HWMonitor) olmadan net bir şey söylemek mümkün değil. Fakat, Game Boost ya da Core performance Boost açıksa, bu şekilde peak yapabiliyor. Bu ayarları kontrol etmenizde fayda var.
Overclocking bölümüne gel ve oradan expert modunu sec. CPU ratio bölümünden vermek istediğin GHz gir. Ornek; 4.0 GHz için 40 yaz. Advanced CPU Configuration yazan yere tıkla, Precision Boost OverDrive'i disabled yap. CPU Core voltageyi Auto'dan override voltage yap. Altta çıkan Auto yazan yere tıkla ve mesela 1.3v yaz. Sonra CPU featurese tıkla, AMD cool'n'quiet yazan yeri disabled yap. F10'de kayıt et. Test yap. Prime95, small ffts, geçerse voltaj düşürürsün ya da 4.1 dene 1.320V ile.
Ryzen Master'ın en doğrusunu göstermesi lazım. Fakat siz yine de MSI Afterburner ile deneyebilirsiniz.
@277726 bir sorun göremedim ekran görüntüsünde. Eğer AMD Ryzen Master ve görev yöneticisi 4.0GHz gösteriyorsa, doğrudur. HWMonitor'e ben pek güvenmiyor.benim de başıma gelmişti, 2600X kullanıyorum, 4.2GHz'e OC ettiğimde Max değeri 4.800 küsür gösteriyordu. Sanırım HWMonitor kaynaklı bir sorun bu.
Nasıl hesaplıyor bilmiyorum ama o değerleri dikkate almamanız daha doğru olacaktır. Testlerde 4.0-4.1'i görüyorsanız, bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Eğer içinize sinmiyorsa, BIOS ayarlarınızı sıfırlayıp, tekrardan yapılandırabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.