OverClock ve Turbo aynı şey mi?

Tekno Caylak

Hectopat
Katılım
11 Haziran 2017
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İntel i5 8500 işlemci almayı düşünüyorum. İşlemci özelliklerinde 3.0 Ghz yazıyor, başlıkta ise ''Intel Core i5-8500 9M Cache up to 4.10 GHz'' yazıyor. Şimdi ben bu işlemciyi 4.10 Ghz'ye çıkarmak için hız aşırtma mı yapmak zorundayım? Yoksa Turbo adı altında bir özellik mi olacak?

Turbo Boost ile OverClock arasındaki fark nedir açıklar mısınız?
Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İkisinin ortak noktası frekans yükseltmektir . TurboBoost, güç seçeneklerinden yüksek performansı seçersen 4.10GHz frekansa çıkar. OverClock ise 4.10HGz'nin üstüne çıkmanı sağlar. Kısacası TurboBoost için ekstra bir şey yapmana gerek yok, OverClock için frekans ayarlarıyla oynaman gerekiyor.
İkisinin ortak noktası frekans yükseltmektir . TurboBoost, güç seçeneklerinden yüksek performansı seçersen 4.10GHz frekansa çıkar. OverClock ise 4.10HGz'nin üstüne çıkmanı sağlar. Kısacası TurboBoost için ekstra bir şey yapmana gerek yok, OverClock için frekans ayarlarıyla oynaman gerekiyor.
 
Son düzenleme:
Çözüm
Turboda sadece belirli çekirdekler hız aşırtmaya uğrarken overclockta tüm çekirdekler aynı frekansta çalışır. 8 Çekirdekli bir işlemciniz var, turbosu 4.2 ghz ye çıkıyor diyelim. Sadece 2 tanesi 4.2 ghz de turboya çıkıyor, o.c yaparsanız hepsi çıkıyor.
 

Bende İ7 6700 var. 4 ana 4 sanal olmak üzere toplam 8 çekirdeğe sahip. OC özelliğine sahip olmayan işlemcim TurboBoost teknolojisi ile tüm çekirdekleri birden 3.4GHZ'den 4.0GHZ'ye kadar çıkıyor. 2 tanesi 3 tanesi diye bir durum söz konusu değil. Turboda belirtilen GHZ'ye kendi kendine çıkarken OC özelliği olan işlemciyi sadece OC yaparak çıkartabilirsin.
 
O arkadaşlar açıklamış zaten ama ben şunu eklemek isterim:OverClock bilgisayar konusunda bilgili kişiler tarafından yapılmalıdır aksi taktirde bilgisayarınızda kalıcı hasarlar oluşabilir
 
Teşekkürler overclock ile uğraşmak istemiyordum. Yuksek performansta kullanacağım.
 
LoL. Bende 2700x var, turboyla 4.3 ghz ye çıkartıyor, ben o.c ile 4.2 ghz ye sabitliyorum. Herkeste 4.2-4.3 ghz ye çıkartmaya çalışıyor o.c ile. İlgi çekici.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…