Overclock yapınca işlemci frekansı yükselmiyor

catlakmisafir

Hectopat
Daha fazla  
MSI H81-P32L + G3258 overclock yapmaya çalışıyorum. 1.3v ve 4.2 GHz değerleri verdim. Kaydedip yeniden başlattım. Prime95 testine geldiğimizde işlemci tam yük maksimum base frekansında yani 3.2 GHz'de çalışmakta (görev yöneticisinden eş zamanlı olarak kontrol ettim). Tekrardan BIOS'a girdiğimde ise OC ekranında tüm ayarlarım aynen duruyor gözüküyor. Bunun sebebi nedir? Nasıl düzeltebilirim? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun çözülmesine sevindim. Eski biosla düzeldiyse windows sürümünden etkileneceğini sanmam.
OC için iyi bir soğutucu şart, aşırı ısınan işlemci kendisi de dahil başka parçalara da zarar verebilir.
eğer stres testinde yarım saat kadar çalışınca 85 dereceyi geçmiyorsa aşırı sıcak diyemem ama kısa sürede 80 derecelere geliyorsa riskli demektir.

Oyunlarda stres testi ortalamasının 10-15 derece altında çalışır, tabi soğutucuya bağlı.
Her şey için teşekkürler...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı