Overclock yapınca işlemci frekansı yükselmiyor

catlakmisafir

Hectopat
Daha fazla  
MSI H81-P32L + G3258 overclock yapmaya çalışıyorum. 1.3v ve 4.2 GHz değerleri verdim. Kaydedip yeniden başlattım. Prime95 testine geldiğimizde işlemci tam yük maksimum base frekansında yani 3.2 GHz'de çalışmakta (görev yöneticisinden eş zamanlı olarak kontrol ettim). Tekrardan BIOS'a girdiğimde ise OC ekranında tüm ayarlarım aynen duruyor gözüküyor. Bunun sebebi nedir? Nasıl düzeltebilirim? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
İntelde Sadece k serisi işlemcilerin çarpan kilidi açık, yani işemcide k ibaresi yoksa oc olmuyor.
Biliyorum ama bu işlemci ve anakart ile birlikte oc yapılabiliyor çünkü çarpan kilidi açık islemcinin. İntelin 20. Yıl özel üretimi işlemci zaten oc için üretildi
Arkadaşlar ayarlamalari bu şekilde yaptım kaydedip yeniden baslattigimda bu sayfa gene böyle gözüküyor ancak GHz 3.2 de kalıyor
Acil yardim!!!
368617

Son düzenleme:
Biliyorum ama bu işlemci ve anakart ile birlikte oc yapılabiliyor çünkü çarpan kilidi açık islemcinin. İntelin 20. Yıl özel üretimi işlemci zaten oc için üretildi
Arkadaşlar ayarlamalari bu şekilde yaptım kaydedip yeniden baslattigimda bu sayfa gene böyle gözüküyor ancak GHz 3.2 de kalıyor
Acil yardim!!!Eki Görüntüle 368617
Voltajı otomatiğe alıp deneyin bir de. cpu-z den benchmark yapıp değerlere bakın, çekirdek performansında artış var mı, yok mu diye.

şimdi son olarak verdiğim değerler şöyle( GHz değeri deneysel oldu biraz, biran emin olamadım zaten o yüzden de cpu-z açtım)
Cpu oranı: 55
Ring Ratio oranı: 55
Core Voltage: 1.4
Ring Voltage:1.3
Bu durumda görev yöneticisinin gösterdiği değer yanlış mı olmuş oluyor?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2019-02-12 at 00.30.09.jpeg
    WhatsApp Image 2019-02-12 at 00.30.09.jpeg
    189,4 KB · Görüntüleme: 234
şimdi son olarak verdiğim değerler şöyle( GHz değeri deneysel oldu biraz, biran emin olamadım zaten o yüzden de cpu-z açtım)
Cpu oranı: 55
Ring Ratio oranı: 55
Core Voltage: 1.4
Ring Voltage:1.3
Bu durumda görev yöneticisinin gösterdiği değer yanlış mı olmuş oluyor?
Muhtemelen yanlış. 5.5 ghz olacağını sanmam. benchmark testi yapıp arada fark var mı diye bakın bir.
bir de 1.4 volt fazla bence 1.3v u geçmemeye çalışın. yavaş yavaş artırın birden yüklenmeyin.

Evet benchmark testi yaptim ikisinde de sonuç aynı geldi yani GHz artmiyor 3,5 bile yaptım değeri gene artmadı
sosyalde gezeken şöyle bir başlık gözüme takıldı
Burada single core voltage ayarı yapılması gerekiyor demişler ve adım adım açıklamışlar.Gerçekten yararlı bir paylaşım olmuş ancak benim anakartımda burada anlatıldığı gibi singlecorevoltage ayarı yapılmıyor. Sizce windowsu8.1 e düşürsem hata düzelir mi ?
Bu arada en başından beri desteğiniz esirgemediğiniz için teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Evet benchmark testi yaptim ikisinde de sonuç aynı geldi yani GHz artmiyor 3,5 bile yaptım değeri gene artmadı
sosyalde gezeken şöyle bir başlık gözüme takıldı
Burada single core voltage ayarı yapılması gerekiyor demişler ve adım adım açıklamışlar.Gerçekten yararlı bir paylaşım olmuş ancak benim anakartımda burada anlatıldığı gibi singlecorevoltage ayarı yapılmıyor. Sizce windowsu8.1 e düşürsem hata düzelir mi ?
Bu arada en başından beri desteğiniz esirgemediğiniz için teşekkür ederim...
Rica ederim, ne demek.
H serisi anakartlarda overclok işlemi kısıtlı oluyor diye biliyorum. 8.1 e dönerseniz yine single core voltajı artıramayacaksınız ama windows çarpan değerini görebilir, denemek lazım. Denemeden bilemeyiz :) Anakart ayarları görüyor ama windows'da değişmiyorsa sorun windows'da diye tahmin ediyorum. 8.1 de bu hata olmayabilir.
Bu arada windows üzerinden program yardımıyla OC denediniz mi? BİOS' taki kadar sağlıklı olmaz ama bir zararı da yok, en azından idare eder. Sürüm düşürmene gerek kalmaz.

Son düzenleme:
Rica ederim, ne demek.
H serisi anakartlarda overclok işlemi kısıtlı oluyor diye biliyorum. 8.1 e dönerseniz yine single core voltajı artıramayacaksınız ama windows çarpan değerini görebilir, denemek lazım. Denemeden bilemeyiz :) Anakart ayarları görüyor ama windows'da değişmiyorsa sorun windows'da diye tahmin ediyorum. 8.1 de bu hata olmayabilir.
Evet son durum şöyle
8.1 e indirdim gene olmadı bu sefer biosu da eski bir versiyona indirdim v1.8 ve en nihayetinde işlem tamam. 4.2 GHz e oc oldu.
Ancak şu an bilgisayarda ek bir soğutucu kullanmıyorum o yüzden sıcaklık PC yük altındayken 80-85 arası oluyor bu değerde kullanmak sakıncalı mı? Sakıncalı ise bir sıkıntı olduğunda sadece işlemci mi hasar görür yoksa bu sıkıntıdan diğer bileşenler de nasibini alır mi? 😅😅
Ve son olarak şimdi ben bunu tekrar Windows 10 yaparsam(temiz kurulum upgrade değil) overclock bozulur mu ?

Son düzenleme:
Evet son durum şöyle
8.1 e indirdim gene olmadı bu sefer biosu da eski bir versiyona indirdim v1.8 ve en nihayetinde işlem tamam. 4.2 GHz e oc oldu.
Ancak şu an bilgisayarda ek bir soğutucu kullanmıyorum o yüzden sıcaklık PC yük altındayken 80-85 arası oluyor bu değerde kullanmak sakıncalı mı? Sakıncalı ise bir sıkıntı olduğunda sadece işlemci mi hasar görür yoksa bu sıkıntıdan diğer bileşenler de nasibini alır mi? 😅😅
Ve son olarak şimdi ben bunu tekrar Windows 10 yaparsam(temiz kurulum upgrade değil) overclock bozulur mu ?
Sorunun çözülmesine sevindim. Eski biosla düzeldiyse windows sürümünden etkileneceğini sanmam.
OC için iyi bir soğutucu şart, aşırı ısınan işlemci kendisi de dahil başka parçalara da zarar verebilir.
eğer stres testinde yarım saat kadar çalışınca 85 dereceyi geçmiyorsa aşırı sıcak diyemem ama kısa sürede 80 derecelere geliyorsa riskli demektir.

Oyunlarda stres testi ortalamasının 10-15 derece altında çalışır, tabi soğutucuya bağlı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı