Overclock Yapmak Gerçekten Gerekli Mi?

Değer mi?

• Evet

Oy: 22 48,9%
  • Hayır

Oy: 23 51,1%

• Oy verenlerin toplamı
    45
Ryzen 5 2600 ve B450 anakart alıp yapılabilir overclock. Masrafa takılmayın. RX 580'i şimdilik ekran kartına fazla ihtiyacım olmadığı için aldım. Sadece Intel olarak düşünmeyin. Zaten sorduğum soru farklıydı ancak başlığı değiştirmiş moderatörlerden biri.
OC şart değil bence bu söylediğin şekilde. Adamın R 2600 işlemcisi ve B450 anakartı varsa sıradan bir kullanıcıdır çok büyük beklentileri veya ihtiyaçları yoktur.
OC İhtiyaç ve aldığın ürünlerle orantılı. Ben sürekli oynadığım bir oyunda atıyorum 100 FPS üstü alıyorsam ve akıcı bir oyun deneyimim varsa OC yapmaya ihtiyaç duymam. 100 FPS yerine 110 FPS alsam hayatımda birşey değişmeyecek.
Ama gidipte Zamanında piyasanın en güçlü işlemcilerinden birisi i7 8700k alıp yanına 1000 TL üstü verip anakart alıyorsam üstüne 400-500 TL verip ekstra soğutucu alıyorsam o OC'u yapacam arkadaş sistemi zorlayacam demektir.

OC şart değil bence bu söylediğin şekilde. Adamın R5 2600 işlemcisi ve B450 anakartı varsa sıradan bir kullanıcıdır çok büyük beklentileri veya ihtiyaçları yoktur.
OC İhtiyaç ve aldığın ürünlerle orantılı. Ben sürekli oynadığım bir oyunda atıyorum 100 FPS üstü alıyorsam ve akıcı bir oyun deneyimim varsa OC yapmaya ihtiyaç duymam. 100 FPS yerine 110 FPS alsam hayatımda birşey değişmeyecek.
Ama gidipte zamanında piyasanın en güçlü işlemcilerinden birisi i7 8700k alıp yanına 1000 TL üstü verip anakart alıyorsam üstüne 400-500 TL verip ekstra soğutucu alıyorsam o OC'u yapacam arkadaş sistemi zorlayacam demektir.
Gayet mantıklı bir açıklama. Örnek için yazdım Ryzen 5 2600'ü bu arada. Anakart, soğutucu, işlemci derken 2500 TL'yi buldu bana sanırım. Z serisi anakart ve sağlam bir soğutucu alıp overclock yapmamak 8700K'ya hakaret olurdu zaten.

Gayet mantıklı bir açıklama. Örnek için yazdım Ryzen 5 2600'ü bu arada. Anakart, soğutucu, işlemci derken 2500 TL'yi buldu bana sanırım. Z serisi anakart ve sağlam bir soğutucu alıp overclock yapmamak 8700K'ya hakaret olurdu zaten.
Aynen öyle işlemciye hakaret olur. i7 8700k ve düz i7 8700 arasında temel frekans olarak pek fark yok neredeyse çekirdek ve iş parçacığı sayısı aynı sadece 0.1 Ghz fark var. Dediğim gibi Z serisi anakartta o kadar para bayılıp üstüne ekstra soğutucu masrafı yapmanın bir amacı olmalı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı