Oyun arayanlar için zevkle oynayacağınız her türden oyun önerileri

Katılım
4 Mart 2019
Mesajlar
813
Çözümler
5
Herkese selamlar. Canımız sıkıldığı için veya bu son dönemlerde ki virüs vakası nedeni ile evde kalmak zorunda olduğumuz için çok fazla açılan oyun konusu var. Bunlara ek olarak, ne oynayacağını tam olarak bilemeyen veya bazı eleştirmenler yüzünden oynayacağı oyunu da ön yargı aşılanması nedeni ile oynayamayan insanlar için son 5 yılda oynadığım ve genel olarak sevdiğim oyunların hepsini buraya yazacağım. Oyun oynamak güzel bir şey fakat bazen kendimizi çok kaptırıp ne yaptığını bilmez bir hale dönüşebiliyoruz. Oyunlarda ki çoğu gerçek, var olmayan gerçekliktir. Kendi gerçeğinizi oluşturmak, onun için çabalamak ve nihayetinde mutlak mutluluğa ulaşmak için çabalamamız gerekli. Hayatınızın büyük bir kısmı oyun oynamak olsa dahi, hayatınızı bir oyun haline getirmeyin.

2020 yılından başlayalım. Bu yıl benim için oyun açısından çok güzel bir yıl olduğu söylenemez. (henüz)
Ama yine de bu yıl 2 ya da 3 adet yeni çıkan oyunu oynama fırsatım oldu ve genel olarak beğendiğimi söylemek istiyorum.

Resident Evil 3 Remake;

3. bakış açısından (TPS) olarak oynanan bir shooter oyunudur. Hayatta kalma, macera, korku, gerilim diye de evrilebilir.

Bu oyunu çok fazla kişi eleştirdi, senaryosu kısa denildi, gereksiz pahalı denildi. Evet, senaryosu çok çok kısa, gereksiz pahalı mı? Evet, gereksiz çok fazla pahalı. Fakat ben oynarken zevk aldım ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Çünkü oyunu sevdiğin zaman, atmosferini veya oynanış tarzını sevdiğiniz zaman senaryo veya diğer şeyleri arka plana atabiliyorsunuz. Ki bence oyunun senaryosu da çok çok iyi olmasa da orta düzeyde diyebilirim. Bazı yerlerde buglarla dolu bir oyun olduğundan bahsedilmiş. Arkadaşlar hiçbir buga rastlamadım ve oyun yağ gibi akıyor. Fps düşmesi neredeyse hiç yok. Bu yüzden herkes alıp oynasın diyemem. Ama şayet güzel bir indirim bulursanız, alın oynayın diyebilirim. Yanında gelen ek co-op oyunda fena değil. İlerleyen zamanda daha iyi olacağına inanıyorum.

Ori And The Will of the Wisps;

Side Scroller bir macera oyunudur. Hikayesi, grafikleri, atmosferi ve oynanışa gelen yeni mekanikleriyle tam bir başyapıt diyebilirim. Çok fazla yazmayacağım çünkü spoiler vermek istemiyorum. Yeni mekanikleri kendi kafanıza göre şekillendirebiliyorsunuz. Müzikleri oldukça iyi ve görev sistemi de çok eğlenceli. Fakat ilk oyunu oynamadan direk bu oyundan başlamanızı önermem. Hikaye de şaşırabilirsiniz :)

Nioh 2;

Bu oyun playstation'a özel bir oyundur. PS4'ünüz varsa oynamanızı tavsiye ederim. Birinci oyuna ek olarak karakter kişileştirme sistemi geliştirilmiş ve gayet de hoş olmuş. Fakat güzel bir oyun olsa da glitch ve bug sorunu devam eden oyunlardan birisi ne yazık ki. Oyun zor. Adil değil ve seni cezalandırıyor. Oyun hakkında pek diyecek bir şeyim yok. Şuan için erken olduğunu düşünüyorum. Daha 5 saat falan oynadım.

Mount And Blade II: Bannerlord;

Muhtemelen linç yiycem. Muhtemelen "sen ne anlarsın oyundan, git başkası eleştirsin, sen kimsin" gibi sözler duymam da muhtemel. Fakat tamamen kendi düşüncelerimi söyleyeceğim. Tabii ki saygılı olmaya çalışacağım ve kıyaslama yapmayacağım.
Warband'dan pek bir farkı olduğunu söylemek biraz zor. Ekonomi sistemi biraz daha güzel, animasyonlar 2020 yılına göre kötü görünüyor. Ama istediğiniz şekilde oyunu yönlendirebilirsiniz. Çoğu kişi optimizasyon sorunundan şikayet etse de ben her hangi bir optimizasyon sorunu yaşamadım. Oynanışa etki edecek kadar değildi yani, yükleme ekranları birazcık fazla ama kısa, hissettirdiği şeyler Warband kadar olmasa da tatmin edici. Çizimler ve harita detayları göze güzel gözüküyor. Gerçekten hoş bir atmosferi var. Ama ne yazık ki sürekli tekrar eden diyaloglar ve 10 saatin sonrasında sürekli olarak tekrar eden bir yapısı olduğunu söylemek zorundayım. Şimdi düz oturup eğri konuşalım (Tam tersi miydi? Sen karar ver.) Hiçbir şeyi olmayan bir avcı, savaşçı, köle, pazarcı, demirci veya oyun içerisinden olan bir kaç "meslek" den olan insansınız. (Yok böyle giriş yaparsam kesin spoiler veririm ama başka türlü nasıl anlatabilirim ki?) Zor zamanlar geçirmiş bir kralsınız ama kral olduğunuzu hissettirecek bir metaryel yok. Hayat size güzel davranmamış, siz de insanlara. Ama bunu hissedecek bir şeyiniz yok. Tek yaptığınız şey barbarca kafa kesmek, köle olarak alınmak, bir ya da iki günün sonunda bir miktar ödeyerek salınmak ve kral olmaya devam edip hayatınızı şekillendirecek bir şey bulamamanın sonucunda tekrar savaşa girip kazanmak. Ee? 80 kişisiniz karşınızda bilmem ne şehrinin Kralı var, herif 700 kişi sen 80 kişisin. Ama bu savaşı kazanıyorsun. Hem de 10 tane kayıp vererek. Üstüne bir de esir alıp kafasını kesme seçeneğin de var. Kafanı kestim ben senin ama kimse gelip bana bunun yüzünden hesap sormuyor. (Yeni bir Skyrim vakası) Daha fazla yazardım ama sadece ben benim için önemli olan kısmına değinmek istedim. Oynanışa gelelim. Bence savaşlar çok yapay duruyor. Animasyonlar, karakterlerin ilerleyişi, her şey çok yapay. Elbette yapay zeka fakat, yapay zekanın ne derece önemli olduğunu kavrayamadıysanız neden çıkardınız bu oyunu? Hadi NPC'leri es geç, bari savaşlarda şu yapay zeka ile biraz oynasaydınız. Adam 1 kilometre öteden kafama taş atıyor, acıyor. Oynanışa hemen alışmak biraz güç, compat kısmı meh bana göre. Vuruş hissi çok farklı bir mevzu şimdi burada ona değinmek istemiyorum. Ama alışmak gerekli. Bir takım görevler dışında pek de hikayesi olduğunu söyleyemem. Çünkü hikayeyi kendiniz oluşturuyorsunuz (Güya) Sonuç kısmına gelirsek; Şimdi, 8 sene de beklenti çok yüksek olduğu için ve sevgili Taleworlds her sene ertelediği için insanlarda bir bekleyiş oluştu. Çıkınca da direk satın alıp oynamaya başladılar. Büyük bir "hype" ile geldi. Sonuç olarak fanlarının çok seveceği ama sırf merak için alıp oynayacakların bir daha yüzüne dahi bakmayacağı bir yapım. Belki güncelleme ve bir takım modlarla bir şeyler değişir. O zaman alıp tekrardan oynayacağım. Çünkü ne kadar beceriksizliğe kurban gitmiş olsa da bu tarzı seviyorum. Şimdilik "BANA GÖRE" sınıfta kaldı.


Haydi 2019 yılına bakalım. Her oyunu uzun uzun yazmayacağım. Bu sene yukarıda ki oyunlar biraz fazla oynandığı ve merak edildiği için kısa ve pek de uzun bir açıklama yazmak istedim.


Control

Hikayesi karmaşık ilerlese de oynanış açısından ve olayların ilerleyişi açısından olmuş bir oyundur.

Sekiro: Shadows Die Twice

Yılın oyunu. Mekanlar, atmosfer grafikler gerçekten çok güzel. Ama zor oyunları sevemedim bir türlü. Soulslike oyunları seviyorsanız bayılacağınız bir oyundur.

Resident Evil 2: Remake

RE3'e göre oynanış süresi kat kat fazla ve gerilimi daha bol olan muhteşem bir remake oyunudur. Vuruş hissi inanılmaz, hikaye ilerleyişi hoş, 3 farklı hatta ek paketler ile 4-5 karakterle oynayabileceğiniz Aksiyon, hayatta kalma, TPS türünde olan oyundur. Bu tarzı seviyorsanız ve RE fanıysanız uzun saatler başından kalkmadan rahatlıkla oynayabilirsiniz. (Rahatlıkla mı dedim? Mr X, özür dilerim.)

Metro Exodus

İlk iki oyuna kıyasla tam olarak olmasa da biraz olsun çizgisellikten çıkıp açık dünya ve crafting sistemine dönülmüş ki bence çok da güzel olmuş. 4A games yine güzel bir iş çıkarmış ortaya.

Arkadaşlar buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Bundan sonra ki yazacağım oyunları açıklama olmadan yazacağım. Çünkü hem boş yapmak istemiyorum, hem de uzun süreceğini hissettim xd


Call Of Duty Modern Warfare (2019)
Devil May Cry 5 (Hack And Slash)
Monster Hunter World (RPG)

HITMAN 2 (TPS)
Shadow Of The Tomb Raider
Red Dead Redemption 2 (Buna kelimeler yetmez..)
Assasin's Creed Odyssey

Bu 4 oyunu oynamanız sizin en az 300 saat zaman ayırmanız demek. O yüzden geçiyorum.

Divinity Original Sin 2 (RPG)
Nier: Automata (Sanat eseri..)
RE7: Biohazard
The Evil Within 2 (TPS)
Mass Effect: Andromeda (TPS) (Buraya satır satır yazmak istiyorum bir seri nasıl çöp edilir diye ama yükseklik korkum var neyleyim..)
Assasin's Creed Origins
Dishonored 2 (FPS)
Battlefield 1 (FPS)
Hıtman (TPS)
Super Hot (FPS)
Watch Dogs 2 (TPS)
Quantum Break (TPS)
The Witcher 3 (RPG)
Rise of the Tomb Raider (TPS Adventure)
Her story
Just Cause 3 (TPS)
Mad Max (TPS)
Fallout 4 (TPS-FPS-RPG)
Metal Gear Solid 5 (TPS-FPS)
Ori and the Blind Forest (Side Scroller)

Bunlar haricinde Far Cry serisini de önerebilirim sanırım. En beğendiğim arasında Far Cry 3 ve Far Cry 5 yer alıyor.

Hayatta Kalma oyunlarını pek sevmiyorum ama çoğu kişinin sevdiği oyunlardan bir kaçını oynadım .

Bunlar; The Forest, Conan Exiles, Green Hell, Stranded Deep, Raft.


Aklıma gelen tüm oyunlar bunlar. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Her hangi bir oyunda fanlarını incitecek bir şey söylediysem özür dilerim. Ama körü körüne bir oyunu övmek yerine ne beklediğimizi ve ne beklemediğimizi bilip ona göre hareket etmek hem maddi olarak bir kazanç sağlar hem de manevi olarak iyi hissetmemizi sağlar. Soyut sevgi.

Kendinize çok iyi bakın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bannerlord'u yıllarca bekledim 24 saat oynayıp sıkıldım ve bıraktım ne multiplayer ne oynanış ne de hikaye var adam akıllı. Warband'ın savaş mekanikleri daha iyiydi en azından 20 pingli serverları var Warband oynarım daha iyi.
 
Undertale ve Minecraft'da listeye eklenebilir. Özellikle Minecraft, sebebi ise her yaştan oyuncuya hitap edip, basit olması.
Undertale ise çok az oyucu kesimi tarafından beğenilmez, hala sebebini anlamadım.
 
Undertale ve Minecraft'da listeye eklenebilir. Özellikle Minecraft, sebebi ise her yaştan oyuncuya hitap edip, basit olması.
Undertale ise çok az oyucu kesimi tarafından beğenilmez, hala sebebini anlamadım.

Undertale'i ben 1 saat oynadım ve çok baydı sürekli aynı bulmacaları aynı düşmanlar hepsi aynı ben hiç sevemedim nedense sizi bilemem ama.
 

Geri
Yukarı