Oyun bölümü için ilk okul projesi nasıl yapılmalı?

KozTR58

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,
Ben Orlando'da yaşayan bir lise öğrencisiyim ve büyük hayallerim var. Oyunlara karşı çok büyük ilgim var, oyunlar benim için bir yaşam biçimi gibi. Oyun oynamak, oyun videoları izlemek veya ilgimi çeken kitapları okumak bunlara bayılırım. Hatta bir oyunu yeterince sevdiğimi düşündüğümde, o oyun hakkında her şeyi bilmek isterim.

Oyunun yapım süreci, nasıl pazarlanmış, yapımcıları nerede okumuş, o işe nasıl girmişler ve nasıl bu kadar başarılı olmuşlar, yani A'dan Z'ye her şeyi araştırırım. Oyun hakkında bazen ilham geldikçe hikayeler yazarım, küçük senaryolar yazarım, hatta bazen büyük senaryolar yazmaya çalışırım ama genelde çoğu yarım kalır.

Bunun dışında, bazı ufak oyun fikirlerim de var. Mesela bir oyun fikrim var: Biz bir lise öğrencisiyiz ve hiçbir şeyde başarısı olmayan, sahte diplomalarla işe girip o işlerde çalışmaya çalışan bir karakteri canlandırıyoruz. Oyunda seviyeler olacak ve çeşitli meslek seçenekleri sunulacak. Örneğin, ilk seviyede kasiyer, çöp toplayıcısı ya da Fast-food çalışanı olabiliyoruz. Oyunun küçük bir hikayesi de olacak ama ben kendim bile beğenmediğim için şimdilik paylaşmaya değer bulmuyorum.

Bu oyunu 2D olarak düşündüm. Her meslek için küçük mini oyunlar olacaktı. Oyun için birkaç mekanik de düşündüm ama işin teknik kısmı hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Şimdi soruma geleyim: Ben üniversitede oyunlarla ilgili bir bölüm okumak istiyorum ama tam olarak hangisini seçeceğime karar vermedim. Ucf veya Uf'ye gitmeyi düşünüyorum çünkü bu okullara girebilmek kolay değil ve başvuru sürecinde ufak bir oyun projesi yapıp bunu göstermek, kabul alma şansımı artırabilir diye düşünüyorum.

O yüzden, sizce nasıl bir oyun yapabilirim? Nereden başlayabilirim? Hangi platformda yapmam daha kolay olur? Şu an kod bilgim yok, okulda Python öğreniyorum ama çok yeni başladım ve bilgim sınırlı. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Ayrıca, hangi bölüm benim için daha uygun olur?

Teşekkür ederim!

Not: Kendimi, okulda öğretmenimin paylaştığı game Jam'e kadar, daha doğrusu bir sonraki game Jam'e kadar hazırlamak istiyorum. Orada kendimi gösterirsem şansım olabileceğini düşünüyorum. Öğretmenimin paylaştığı game Jam'in linki: Daydream - Teen Game Jam by Hack Club

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…