Oyun ekipmanları neden pahalı?

Bizim bunu burada tam olarak tartışabilmemiz için Amerika'daki vergileri eklememiz, toptan fiyatından çıkarmamız ve karı da karşılaştırmamız gerekli. Zengin pazarlardan daha fazla kar ettikleri zaten su götürmez bir gerçek.


Ancak tamamen ürünün değerine bağlı olmadığını da görebilirsin. Ortalama bir Android telefonun 3500-4000 TL etmeyeceğinde hepimiz karar kılabiliriz. Sorun zaten ürünlerin pahalılığı değil, alım gücümüzün düşük olması.
Satıcıların insafına kalınmış bir durum var. İtopya'yı örnek alabilirsiniz.


Bu ürünün güncel fiyatı 7.203.70 TL. 1 hafta önce 3500 TL'ye satılıyordu. Şimdi burada döviz ya da alım gücünden ziyade başka bir şey var.
 
Benim tuafıma giden, kaliteli bir dp kablo 150tl, 10 tane kablo ile indirim döneminde bir mönitör alabiliyoruz 😂 Misal ben üretici olsam, paneliydi, ölü pikseliydi, garantisiydi uğraşmam direk kablo üretip satarım ağrısuz tasasız 😂
 
Bu ürünün güncel fiyatı 7.203.70 TL. 1 hafta önce 3500 TL'ye satılıyordu. Şimdi burada döviz ya da alım gücünden ziyade başka bir şey var.
Piyasanın stabilitesinin az olmasından dolayı firmalar zarar etmek istemiyor. Dolar düzgün bir seviyede artışına devam ettiğinde fiyatlar oturacaktır.
 
Bununla alakalı değil mesele bin TL klavye neden bin TL yani neden?

İthal ürün hepsi, o yüzden 1000 TL değil $70. Bu da sağlam, konforlu ve uzun süre kullanabileceğin bir klavye alacaksan ideal bir rakam. $10-20'a ancak üzerinde tuşları olan dandik plastik parçası alıyorsun adına da klavye diyorsun.
 
Şahsen bilgisayar ekipmanlarını uzun süreler kullanan biriyim. Klavye 10 yıl, mouse 5 yıl gibi. Burada eskiden beri hem sağlam ürünler seçmemin hem de sahip olduğum şeyi hor kullanmamamın etkisi var. Ben bu kadar uzun süre kullanacaksam eğer arada bir parayı basıp iyisini de alabilirim. 10 kere "dandik" ürün alacağıma 1 kere "sağlam" ürün alırım daha iyi. Fiyatlar da günümüz şartları ve kaliteye bağlı olarak yükseliyor haliyle.
 
Oyun ekipmanları niye bu kadar pahalı?

1638658092649.png
 
Bir fare 1K, bir klavye 1.5k, bir kulaklık 700TL. Daha fazlaları da var. Neden bu kadar pahalilar?
Dolardan dolayı. Normalde onlar 100 dolar gibi birşey. Yani adamlar için 100 lira. Bize gelince çarp 13 ile, %18 de kdv ve az biraz mağaza payı koy. Fiyatlar indirimli bile 1500'ün altında olmuyor.
 

Geri
Yukarı