Oyun firmasında çalışmak

wwhark

Decapat
Katılım
11 Mart 2021
Mesajlar
595
Makaleler
2
Çözümler
5
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5500

Ekran Kartı: Rx 6650 XT

Anakart: Gigabyte B450M-K

Ram: XPG RGB 8x2 (16) 3600MHZ

Sıvı Soğutma: 240mm Corsair H100 RGB

M2 SSD: 1TB Kingston

Monitör: ViewSonic 27 İnç - 1MS - 144HZ, XG 2705

Kasa ve Psu: Corsair 650W + 80, Corsair Spec Delta RGB Kasa

Kulaklık: Gamepower Mihawk

Klavye: Havit Gamenote KBL Blue Switch

Mouse: Asus Tuf Gaming M5 Mouse
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar oyun firmalarında çalışmak için ne kadar deneyimli olmak gerekir? Mesela hangi bölümü okumak, nelere çalışmak gerekir?
 
Arkadaşlar oyun firmalarında çalışmak için ne kadar deneyimli olmak gerekir? Mesela hangi bölümü okumak, nelere çalışmak gerekir?

Bildiğim kadarıyla bir bölüm okumaya gerek yok ama önemli bir etken. Daha önce yaptığınız projeler çok önemli ve elbette daha önce çalıştığınız yerler de çok önemli.
 
Oyun firmasında ne yapacağına bağlı. Atıyorum oyunun müzikleriyle mi ilgilenmek istersin? Sanat tasarımıyla mı? Yönetmenliğiyle mi? Kodunu mu yazmak istersin?

Ubisoft'un iş ilanı bölümüne bak mesela.
 
LinkedIn'den ya da oyun firmalarının sitelerinden çalışma pozisyonlarına bakabilirsin. Sana uygun görebileceğin bir alana uzmanlaşabilirsin. Bir oyun şirketinde çok fazla pozisyon olabiliyor.
 
Yazılım işi var, müzik işi var, animasyon işi var, görsel tasarım işi var, senaryo işi var, sanat tasarımı işi var yani bir sürü bölüm var. Daha da vardır yani. Çok geniş çalışma alanları.
 
Pek mantıklı değil. Ben 3d Animasyon hazırlıyorum USA bazlı.
Türkiye de bu iş için emeğinizin karşılığı anca asgari ücret olur.
Yurt dışında yaşamıyor ve buradan bağlantılar ile iş gönderir konuma ulaşırsanız bile; işin hakederinin 1/10, 1/20 sini size koklatırlar.
 
Hocam kendinizi kanıtlamalısınız. Bende bunun için çalışıyorum. Ubisoft,CD Projekt Red'in kendine özel bazı oyun motorları var bunlara erişimimiz olmadığı için bunları öğrenemezsiniz ancak Unity ve Unreal Engine'i kesinlikle bilmeniz lazım. Unreal Engine'de c++, Unity'de c++ ve javascript olması gerekir. Ki ingilizceyi saymıyorum bile iyi bir seviyede olmanız lazım.
 
Bir oyun firmasında çalışmıyorum fakat araştırmalarım sonucunda bazı çıkarımlarda bulundum. Her firma farklı tecrübe düzeyinde eleman arayabiliyor. Kimi 4-5 yıllık tecrübe ararken kimi 10+ yıl istiyor. Çalışılan departmana göre de değişebiliyor bu durum. Her firmada olduğu gibi bazı oyun firmalarında da yetiştirilmek üzere eleman alımı yapılabiliyormuş tabii ki. Örneğin yeni mezun olmuş bir grafik tasarımcı oyun firmasına başvurursa tecrübeli çalışanlar alındıktan sonra tecrübe kazanması için firmaya onu alabiliyorlar. Teorik eğitimle çalışma hayatı bir olmuyor. Firmaların tecrübeli eleman aramasının başlıca sebeplerinden bu.
İstediğiniz alana ilişkin bir bölümde okuyabilirsiniz. Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, dijital oyun tasarımı, grafik tasarım gibi bölümlerden mezun kişiler oyun firmalarında tecrübeliyse rahatlıkla iş bulabiliyor. Konservatuar mezunu biri de oyun firmasına müzik alanında fayda sağlayabilir, bu alanda çalışabilir. Bazı firmalar işin müzik boyutu için fason mantığıyla çalışıyorken bazıları bünyelerinde bu işi yapacak insanları çalıştırabiliyor.
 

Geri
Yukarı