Oyun geliştirmek için ne kadar matematik bilmek gerekli?

414605

Hectopat
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
1.358
Makaleler
1
Çözümler
13
Game development için ne kadar matematik bilmek gerek? İleri düzey matematik şart mı, yoksa lise/ortaokul düzeyi matematik yeterli mi?
 
Geliştireceğin oyuna bağlı. Eğer OpenGL ile geliştireceksen temel matematikten daha fazlasını bilmelisiniz. Ama Unity gibi oyun motorları kullanıyorsanız ortaokul/lise düzeyi yetecektir.
 
Yapacağın oyuna göre değişir. Bilgi yarışması gibi bir oyun için ileri matematik gerekli değil. Ancak rpg oyun için ileri matematik bilmek şart. İleri dediğim olay. Vektor, lineer cebir, olasılık istatistik(gerçekten bazı yerlerde gerekebiliyor)en önemlisi trigonometri. Sadece matematik değil fizikte bilmek gerekebilir. Ama oyun motoru kullandığınızda üstünüzdeki yük büyük oranda hafifliyor.
@LastPlayer Peki internetteki tutoriallari izleyerek düzgün bir şekilde öğrenebilir miyiz?
Tabiki öğrenebilirsin.
 
Teşekkürler hocam, bir de size sorayım :) Unity kullanacağım da tutorial izleyerek bu konuları az da olsa kavrayabilir miyim?
Tutorial'in ne kadar detayına girdiğine göre değişir. Detaylı anlatılırsa temel seviyede öğrenilebilir. Ancak bu işte iyi olmak istiyorsanız pek söylenmek istenmese bile matematik şart.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı