Oyun için hangi işletim sistemi seçilmeli?

Linux a nasıl oyun kuracaksınız?
Böyle mesela?

Ama bu demek değildir ki Windows yerine herhangi bir dağıtım kur. Oyun için en güzeli Windows 10 bence.

Proton ile çoğu Steam oyununu oynayabilirsin.

Değerli hocalarım öncelikle bilgilendirici mesajlarınız adına şükranlarımı sunarım.

Beyhude işlemler ile oynadığınız bu oyunları oynarken keyif alıp, aldığınız değerler sizi memnun ediyorsa ne mutlu!

Lakin firmanın direkt desteği olan ve dünyanın en yaygın OS'i olan Wİndows dururken... Kusura bakmayın.

Ayrıca Proton gibi üçüncü parti yazılımlarla bilgisayarın işlemcisine gereksiz yük bağlamak yerine ikincil OS şeklinde W11 kurulup oyunlar oradan oynanabilir.

Ama ben o Microsoft denen lanet firmanın 2 milyon tane boş hizmeti ve boşta 4 GB RAM kullanan Windows sistemine ve benim bilgilerimi satıp para kazanmasını istemiyorum. Firmanın direkt desteği de çok bir şey değiştirmez yine oynayabiliyorsun.
Ayrıca proton gibi üçüncü parti yazılımlarla bilgisayarın işlemcisine gereksiz yük bağlamak yerine ikincil OS şeklinde W11 kurulup oyunlar oradan oynanabilir.

Proton gereksiz yük bindirmiyor ki?

Kaynak sıkıntı çekenler ve aktif bir ekosistem kullanmayanlar için oldukça alternatif duruyor hocam.
Ben fikrimi beyan ettim konu sapmasın ki konu sahibi doğru bilgiye ulaşsın öyle değil mi?

Sevgilerle.

Proton gereksiz yük bindirmiyor ki?

Emülatörün her türlüsü işlemcide işlem köprüsü görevi gördüğünden artı bir işlem yükü oluşturur.

Korsan oyun oynayacaksan direk Windows.

Kanka proton bir emülatör değil ki?

Valla ben emülatör diye biliyordum, hata benim. O zaman Windows 11 kurması için bir sebebi kalmıyor arkadaşın.

Vallahi ben emülatör diye biliyordum, hata benim. o zaman Windows 11 kurması için bir sebebi kalmıyor arkadaşın.

Sana kısaca proton ve emülatör ün ne olduğunu anlatayım daha iyi kavraman için.

Emülatör: İşlemci mimarisi farklı olan bir uygulamayı başka bir mimaride çalıştırmak demektir. Örneğin Android'in mimarisi ARM olduğu halde emülatör sayesinde kendi bilgisayarımızda çalıştırabiliyoruz.

Proton: Sistemin dosyasında gerekli Windows dosyaları oluşturarak bu şekilde oynadığı oyuna sistemi Windows gibi gösterip oynatmasına yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…