Oyun için hangi işletim sistemi seçilmeli?

Sana kısaca proton ve emülatör ün ne olduğunu anlatayım daha iyi kavraman için.

Emülatör: İşlemci mimarisi farklı olan bir uygulamayı başka bir mimaride çalıştırmak demektir. Örneğin Android'in mimarisi ARM olduğu halde emülatör sayesinde kendi bilgisayarımızda çalıştırabiliyoruz.

Proton: Sistemin dosyasında gerekli Windows dosyaları oluşturarak bu şekilde oynadığı oyuna sistemi Windows gibi gösterip oynatmasına yarar.

Emülatörün ne olduğunu biliyorum, Proton'un emulatör olduğunu düşünüyordum sadece.

Oyun için en performanslısı Windows 10'dur. Bakmayın Linux'da her oyun açılan diyenlere, birkaç oyun attım, hiçbir şekilde açamadılar. Açsa bile aynı performansı vermez. Doğru düzgün oyun oynamak istiyorsanız Windows 10 kullanmalısınız.

Oyun için en performanslısı Windows 10'dur. Bakmayın Linux'da her oyun açılan diyenlere, birkaç oyun attım, hiçbir şekilde açamadılar. Açsa bile aynı performansı vermez. Doğru düzgün oyun oynamak istiyorsanız Windows 10 kullanmalısınız.

Oyun attım derken hangi aracı ve dağıtımı kullandınız? Korsan oyun atarsanız çalışmaz tabii.
Ne yapayım sence?

Hangi oyunları oynuyorsun?

Protondb de oyun borked modda. Ama çok nadir görülüyor böyle durumlar söylediğiniz oyunda çok popüler bir oyun olmadığı için çok büyük bir sorun teşkil etmez bence.
Oyunları çoğunlukla vanilla halinde değil, modifikasyonlarla oynayan birisiyim. SAMP gibi Windows'ta bile düzgün çalışmayan modifikasyonların Linux'ta çalışacağından şüpheliyim. Birkaç video buldum ama çok kasıyor.

Ayrıca düzenli olarak Roblox da oynuyorum. Linux'da o da sıkıntılı. Kısaca oyunlar Windows için geliştiriliyor, en iyi performansı da Windows'da alırsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı