Oyun için hangi işletim sistemi seçilmeli?

Windows 11'deyim şu an. Kalınır mı yoksa Linux gibi işletim sistemlerine geçmek mantıklı olur mu? Performans için.
Ben win11 kullanıyorum kurarken oyun modu gibi bir seçenek vardı oyun oynarken fps eskisi kadar düşmüyordu şuanlık win 11 diyebilirim diğer işletim sistemlerini fazla kullanmadım

Peki normal bir kullanıcı bununla uğraşır mı?

Protondb de oyun borked modda. Ama çok nadir görülüyor böyle durumlar söylediğiniz oyunda çok popüler bir oyun olmadığı için çok büyük bir sorun teşkil etmez bence.
Linux'ta sadece popüler oyunları oynayabilip; Linux oyun için iyi bir işletim sistemi diyeyim. İyiymiş...

Hangi oyunu oynadığına bağlı. Yani popüler oyunlar da dahil bilinmedik oyunları oynuyorum diyorsan ve ben işletim sisteminin kompakt olmasını istiyorsan Windows 10/11 ama ben popüler oyunları oynuyorum sadece diyorsan Linux da yeterli olacaktır.

Kişinin kullanımına ve sistemine göre değişir çoğu oyun Linux işletim sistemini desteklememekte güncel bir sisteminiz varsa ve oyun oynayacaksanız Linux'a geçmenin bir mantığı yok bence.

Hocam ben size oyun için Windows 8.1'i tavsiye ederim @ages2001 arkadaşımıza katılıyorum
Pentium işlemci ile GTA V oynuyorum gerisini siz düşünün.
Zaten Windows 8.1 de iyi seçenek ancak eski PC ler için Windows 7 daha iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…