Ben win11 kullanıyorum kurarken oyun modu gibi bir seçenek vardı oyun oynarken fps eskisi kadar düşmüyordu şuanlık win 11 diyebilirim diğer işletim sistemlerini fazla kullanmadım
Linux'ta Windows oyunlarını oynamak için bir sürü araç var. Proton ve Lutris mesela. Protondan Windows oyunlarının yaklaşık %90'ını oynayabilirken Lutris'ten Steam dışı oyunları oynayabiliyorsunuz. Çalışmayan oyunlar sadece anti-hile sistemi olan oyunlar. Fall Guys mesela eac olduğu için oynayamasak bile mesela ben Poppy playtime oynamayı deneyince bal gibi çalıştı.
Protondb de oyun borked modda. Ama çok nadir görülüyor böyle durumlar söylediğiniz oyunda çok popüler bir oyun olmadığı için çok büyük bir sorun teşkil etmez bence.
Hangi oyunu oynadığına bağlı. Yani popüler oyunlar da dahil bilinmedik oyunları oynuyorum diyorsan ve ben işletim sisteminin kompakt olmasını istiyorsan Windows 10/11 ama ben popüler oyunları oynuyorum sadece diyorsan Linux da yeterli olacaktır.
Hangi oyunu oynadığına bağlı. Yani popüler oyunlar da dahil bilinmedik oyunları oynuyorum diyorsan ve ben işletim sisteminin kompakt olmasını istiyorsan Windows 10/11 ama ben popüler oyunları oynuyorum sadece diyorsan Linux da yeterli olacakt
Kişinin kullanımına ve sistemine göre değişir çoğu oyun Linux işletim sistemini desteklememekte güncel bir sisteminiz varsa ve oyun oynayacaksanız Linux'a geçmenin bir mantığı yok bence.