Oyun için hangi SSD alınmalı?

HyPer066

Zeptopat
Daha fazla  

Bu SSD'ler arasındaki fiyat farkı nedeni nedir? Kioxia'nın Pro versiyonunu almayı düşünüyorum. Büyük dosyalar ile işim yok, oyun kurup oyun oynayacağım. Mantıklı mı yoksa daha ucuz olanları tercih mi edeyim?

Windows kuracaksan Exceria Pro, amaç sadece depolama ise SN5000.

Bildiğim kadarıyla sadece Kioxia Pro'da DRAM var diğerlerinde yok. Kioxia Pro almak en mantıklısı. Ben olsam o fiyatlara çıkmışken Samsung 990 Pro alırdım. Bütçe artmazsa Kioxia Pro alabilirsin.

Windows kuracaksan Exceria Pro, amaç sadece depolama ise sn5000.

Sadece oyun oynayacağım. 512'lik bir M.2 SSD'de Windows kurulu, 5K okuma yazma vardı galiba yanlış hatırlamıyorsam.

DRAM oyunlarda etkili değil diye biliyorum, o yüzden DRAM'li için ekstra para vermek çok gerekli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
@HyPer066 Exceria pro alacaksan onu ana diskin yap çünkü DRAM mevcut. Değiştirmek istemiyorsan SN5000 al geç. Dram uzun ömürde etkili.

@HyPer066 Exceria Pro alacaksan onu ana diskin yap çünkü DRAM mevcut. Değiştirmek istemiyorsan SN5000 al geç. DRAM uzun ömürde etkili.

Değiştirmek istemiyorum, yeterli gibi şu an Windows'un kurulu olduğu. Direkt SN5000 alıyorum o zaman.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun vade de DRAM her türlü işinize yarayacaktır. Ekstra para vermeye değer.

Ne kadar uzun vadeden kasıt?
Küçük ve basit işlemler için durmadan NAND'ı yormak yerine DRAM devreye girdiği için ömürü olarak bir artı sağlıyor ama tam olarak ne kadar fark olur modele göre değişir. SN5000'nin de 2-3 yılda çöp olacağını sanmıyorum şahsen.

Windows için baskın bir rol oynuyor daha çok. Malum Windows'un anlık işlemleri, önbellek tutması gibi durumlar var. Depolama için olan cihazda boş boş duruyor genellikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…