Oyun için i5-13400F RTX 4060 alınır mı?

H3krwe

Hectopat
Daha fazla  
Selemlar, aşağıda belirtmiş olduğum sistemi satın almayı planlıyorum sistem bileşenleri birbirine uyup uymadığını öğrenmek istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz?

Intel Core i5 13400F 2.5GHz 20 MB önbellek 10 çekirdek soket 1700 10nm işlemci.

MSI Pro H610M-E 3200MHz DDR4 soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX anakart.

G.Skill 32 GB (2x16 GB) Ripjaws V siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.

MSI GeForce RTX 4060 Ventus 2X Black 8 GB OC GDDR6 DLSS 3 128 bit ekran kartı.

Power Boost PB-PS6832b 650W 80+ Bronze tempered glass USB 3.0 çıkarılabilir metal mesh Rainbow ATX siyah kasa.

Corsair H100 RGB 240mm işlemci sıvı soğutucu.

WD 500GB blue SN580 PCI-e Gen4 M.2 SSD (4000 MB okuma / 3600 MB yazma)

MSI MAG 275F 27" 180Hz 0.5ms HDMI DP Adaptive Sync FHD Rapid IPS Gaming monitör.

MSI Vigor GK30 Türkçe RGB beyaz klavye mouse Gaming combo set.

ASUS TUF Gaming H3 gun 7.1 Surround Gaming kulaklık.

TP-Link TL-WN722n 150Mbps high gain kablosuz USB adaptör.

ASUS USB-BT500 Bluetooth 5.0 adaptör.

Bütçeniz nedir ? tek tek toplayacaksanız ddr5 sistem toplamanızda fayda var.
ddr5 istemiyorsanız da 5600 işlemci alın l3 önbelleği daha fazla olduğu için iyi fps olur

hocam ramlarin kapistesi çok iyi ama işlemciniz ddr5 sestekleyen bi işlemci yani eğer ramlari güncelleme planınız varsa anakartınızda sanırım ddr4 , yani anakarttı değiştirmeden ddr5 e geçemezsiniz rtx 4060 iyi bi kart ayrıca msi olması güzel soğutma performansından endişeniz olmasın ama 13400f e 240 mm fazla eğer ekstra takviye soğutucu alcaksanız 2*120mm fanlı kule tipi bakmanızı tavsiye ederim ve herkes biliyor ki sıvı soğutmaların belirli bir saat ömrü oluyo o ömür bittikten sonra pompada arıza çıkması an meselesi ssd ye gelicek olursak çok seri bi işlemci ama tabi ki gönül isterki 1 tb ssd olsun. şimdi benim şahsi görüşleirme gelicek olursak işlemciyiniz değiştirmenizi tavsiye ederim uzun süre yükseltme yapabileceğiniz performans olarak 13400f in yakasına yapışmış ryzen 5 7600 almanızı tavsiye ederim hem soket olarak uzun süre boyunca yükseltmeye açık olacak hemde anakartlarında desteklenen teknolojiler genelde daha cazip oluyor işlemci yüksek ön bellek miktarı sayesinde valo cs gibi oyunlarda kesinlikle 13400f i geçicektir eğer bütçeniz de varsa 4060 ti 8gb alın çünkü ti kartla aralarında güncel kurla aralaırnda 3000 lira civarında fiyat farkı oluyo kesinlikle alınır çünkü ileriye dönük bi yatırım ve %30 a kadar performans farkını 3000 lira fazla ödeyrek alabilirsiniz ssd kesinlikle 1 tb yapın, kendi bilgisayarımda 500 gb nvme ssd var ve 4 oyun yükledim ssd doldu , oyun oynicam diyosanız kesinlikle ssd upgradi yapın, ramlere gelecek olursak kapistesinde sorun yok ortalama seviyede render yapabilirsiniz , sırıtmaz oyun oynicaksanız 16 gb ramin yetmediği oyun görmedim ama GTA VI den sonra görmeye başlicaz gibi o yüzden ram kapistesi ileriye yönelik olması için 32 gb iyi bi karar ama ddr5 işlemciye 3200 mghz yakışmıyor bence en az 4800 cl 30 ramlar almalısınız . NEYSE ÇOK KONUŞTUM BU KADAR BANA YETER SİZİDE OKURKEN YORUM KUSURUMA BAKMAYIN

O bütçede 7800xt sistemler var , 4070 sistemler başlıyor.
kısacası attığınız sistem asla alınmaz

Kulaklık adaptör vs basit şeyler için bütçenizi azaltmayın.
İyi bir sistem + iyi bir monitör alabilirsiniz.
Bu sistemler bu bütçede öneriliyor.
Cw problemleri yaşayanlar olmuş, araştırıp öyle karar verin.

Düz 4070 olduğu için çok önerilmiyor ama nvidia olarak bu var mesela.

Bütçenizi aşmak istemiyorsanız 4060 ddr4 sistem istiyorsanız yukarıdaki sistem gibi sistem alabilirsiniz. 20K idi zam geldi , bence yine de alacaksanız ddr5 7500f'li bir şey alın.

hocam ramlarin kapistesi çok iyi ama işlemciniz ddr5 sestekleyen bi işlemci yani eğer ramlari güncelleme planınız varsa anakartınızda sanırım ddr4 , yani anakarttı değiştirmeden ddr5 e geçemezsiniz rtx 4060 iyi bi kart ayrıca msi olması güzel soğutma performansından endişeniz olmasın ama 13400f e 240 mm fazla eğer ekstra takviye soğutucu alcaksanız 2*120mm fanlı kule tipi bakmanızı tavsiye ederim ve herkes biliyor ki sıvı soğutmaların belirli bir saat ömrü oluyo o ömür bittikten sonra pompada arıza çıkması an meselesi ssd ye gelicek olursak çok seri bi işlemci ama tabi ki gönül isterki 1 tb ssd olsun. şimdi benim şahsi görüşleirme gelicek olursak işlemciyiniz değiştirmenizi tavsiye ederim uzun süre yükseltme yapabileceğiniz performans olarak 13400f in yakasına yapışmış ryzen 5 7600 almanızı tavsiye ederim hem soket olarak uzun süre boyunca yükseltmeye açık olacak hemde anakartlarında desteklenen teknolojiler genelde daha cazip oluyor işlemci yüksek ön bellek miktarı sayesinde valo cs gibi oyunlarda kesinlikle 13400f i geçicektir eğer bütçeniz de varsa 4060 ti 8gb alın çünkü ti kartla aralarında güncel kurla aralaırnda 3000 lira civarında fiyat farkı oluyo kesinlikle alınır çünkü ileriye dönük bi yatırım ve %30 a kadar performans farkını 3000 lira fazla ödeyrek alabilirsiniz ssd kesinlikle 1 tb yapın, kendi bilgisayarımda 500 gb nvme ssd var ve 4 oyun yükledim ssd doldu , oyun oynicam diyosanız kesinlikle ssd upgradi yapın, ramlere gelecek olursak kapistesinde sorun yok ortalama seviyede render yapabilirsiniz , sırıtmaz oyun oynicaksanız 16 gb ramin yetmediği oyun görmedim ama GTA VI den sonra görmeye başlicaz gibi o yüzden ram kapistesi ileriye yönelik olması için 32 gb iyi bi karar ama ddr5 işlemciye 3200 mghz yakışmıyor bence en az 4800 cl 30 ramlar almalısınız . NEYSE ÇOK KONUŞTUM BU KADAR BANA YETER SİZİDE OKURKEN YORUM KUSURUMA BAKMAYIN
Teşekkür ederim

O bütçede 7800xt sistemler var , 4070 sistemler başlıyor.
kısacası attığınız sistem asla alınmaz

Kulaklık adaptör vs basit şeyler için bütçenizi azaltmayın.
İyi bir sistem + iyi bir monitör alabilirsiniz.
Bu sistemler bu bütçede öneriliyor.
Cw problemleri yaşayanlar olmuş, araştırıp öyle karar verin.

Düz 4070 olduğu için çok önerilmiyor ama nvidia olarak bu var mesela.

Bütçenizi aşmak istemiyorsanız 4060 ddr4 sistem istiyorsanız yukarıdaki sistem gibi sistem alabilirsiniz. 20K idi zam geldi , bence yine de alacaksanız ddr5 7500f'li bir şey alın.
Teşekkür ederim
Ekran kartının nvıdıa olmasını isiyorum ve sıcaklıkla problem yaşamamak için sıvı soğuma takmak istiyorum
Ramlerimide ileriye dönük 32 almak istiyorum bu şekilde yükseltme yapınca ekipmanlara bütçem kalmıyor bu yüzden bu sistemi seçmiştim

GÜNCELLEME
Bütçemi aşmayacak şekilde ssd yi 1 TB yaptım ve satın alıyorum

Teşekkür ederim

Teşekkür ederim
Ekran kartının NVIDIA olmasını isiyorum ve sıcaklıkla problem yaşamamak için sıvı soğuma takmak istiyorum
Ramlerimide ileriye dönük 32 almak istiyorum bu şekilde yükseltme yapınca ekipmanlara bütçem kalmıyor bu yüzden bu sistemi seçmiştim

GÜNCELLEME
Bütçemi aşmayacak şekilde SSD'yi 1 TB yaptım ve satın alıyorum

Güzel bir hava soğutucu yeterli.
Sahip olduğunuz bütçenizde NVIDIA karltı düzgün sistem yok.
4060 Ti sisteme 30k vermeye gerek yok.
Ama derseniz ki elimdeki tüm parayı harcamama gerek yok.
F/P sistem bekleyin, 12400F DDR5 4060 Ti sistemler 23-25k arası çıkıyor.
Ya da 7500F + 4060 Ti güzel bir sistem bulursanız 27-28k arasında onu alırsınız.

Selemlar, aşağıda belirtmiş olduğum sistemi satın almayı planlıyorum sistem bileşenleri birbirine uyup uymadığını öğrenmek istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz?

Intel Core i5 13400F 2.5GHz 20 MB önbellek 10 çekirdek soket 1700 10nm işlemci.

MSI Pro H610M-E 3200MHz DDR4 soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX anakart.

G.Skill 32 GB (2x16 GB) Ripjaws V siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.

MSI GeForce RTX 4060 Ventus 2X Black 8 GB OC GDDR6 DLSS 3 128 bit ekran kartı.

Power Boost PB-PS6832b 650W 80+ Bronze tempered glass USB 3.0 çıkarılabilir metal mesh Rainbow ATX siyah kasa.

Corsair H100 RGB 240mm işlemci sıvı soğutucu.

WD 500GB blue SN580 PCI-e Gen4 M.2 SSD (4000 MB okuma / 3600 MB yazma)

MSI MAG 275F 27" 180Hz 0.5ms HDMI DP Adaptive Sync FHD Rapid IPS Gaming monitör.

MSI Vigor GK30 Türkçe RGB beyaz klavye mouse Gaming combo set.

ASUS TUF Gaming H3 gun 7.1 Surround Gaming kulaklık.

TP-Link TL-WN722n 150Mbps high gain kablosuz USB adaptör.

ASUS USB-BT500 Bluetooth 5.0 adaptör.
Alınır
Teşekkür ederim

Teşekkür ederim
Ekran kartının nvıdıa olmasını isiyorum ve sıcaklıkla problem yaşamamak için sıvı soğuma takmak istiyorum

GÜNCELLEME
Bütçemi aşmayacak şekilde ssd yi 1 TB yaptım ve satın alıyorum
Alınır hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı