Oyun İçin IPS Monitör Önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
35
Yer
Slytherin
Daha fazla  
Şimdiye kadar gerek oyun gerek günlük kullanım için en iyisinin IPS monitör olduğunu sanıyordum. Hala öyle olduğunu düşünüyorum fakat bazı konuları araştırdıkça kafam daha çok karışıyor sanki. Birkaç sorum var:
  1. Yenileme hızı 144hz yazan IPS monitörlerde 144 değil de 60hz alma durumu var mıdır? Böyle bir mesaj yazmış zamanında birisi kafam çok karıştı.
  2. 1ms MPRT yazıyor monitör için. 1ms MPRT mi daha iyi yoksa 1ms GTG mi?
  3. Üsttekilerden hangisi daha iyiyse(MPRT vs GTG), o monitörle 1ms vadedilmesine rağmen 10ms alınma durumu var mı? (IPS için konuşuyorum)
  4. 1500 TL bütçem var. Hem oyunda iyi performans almak hem de dizi, film izlemek ya da günlük kullanım için IPS panel en iyi seçenek midir? Değilse hangi panel/monitör alınmalı?
Sorularım bu kadar. Bahsettiğim monitör AOC 24G2U

Monitör önerilerine açığım. 1ms(artık hangisi daha iyiyse) ve 144hz şart. Tercihen 24" (daha büyük de olabilir) ve de kıvrık ekran olmasın.

Bende bu monitörü almayı düşünüyorum. Ama sanmıyorum ki 144Hz olan bir monitörün IPS olsun/olmasın 60hz verebileceğini. Benim fikrim 1ms MPRT daha iyi.

Bende bu monitörü almayı düşünüyorum. Ama sanmıyorum ki 144Hz olan bir monitörün IPS olsun/olmasın 60hz verebileceğini. Benim fikrim 1ms MPRT daha iyi.
Ürünün detaylı incelemelerine baktığımda hocam IGZO adı verilen panel türünü kullanıyorlar. O panelde az tüketim çok verim psikolojisine dayanarak kullanılmış dediklerine göre. Renklerinin de IPS panelden daha canlı olduğu söylenilmiş. Ürünün tepkime süresi MPRT yani sanal destek ile 1ms olarak kullanıldığı ve GTG olmadığı için 1ms veremeyeceğini söylemişler. Genel olarak bakılırsa alınabilir bir monitör

AD27QD kullanıcısıyım 144 hz 1 ms. Çok memnunum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı