Oyun için Steam OS kurulur mu?

yusuf5151

Centipat
Daha fazla  
1TB+1TB+250 GB SSD var bende, 1TB M.2 SSD de Windows 11 kullanıyorum o işletim sisteminin yanına 250 GB SSD'nin bir kısmına da Steam OS kursam oyun oynayacağım zaman oraya geçsem mantıklı olur mu? Steam OS FPS artışı sağlıyor mu? Bir de genelde Rust oynuyorum Rust'un Steam OS da desteği var mı? Sistemim: R5 5600X RX 6500XT 16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • ISO linki doğrudan resmi olarak Steam'in kendisinde yok çünkü SteamOS 3 (holoıso) gibi projeler üzerinden kuruluyor.
  • Orijinal Steam Deck'teki sistemin birebirini isteyenler holoıso kullanıyor.
  • Holoıso resmi bir Steam ürünü değil, ama açık kaynak, güvenilir ve topluluk tarafından destekleniyor.
  • ISO resmi mi? evet, ISO bir sistem kurulum dosyasıdır. Windows ISO'su gibi, SteamOS'un da ISO'su oluyor.

holoıso indirme linki (güvenli kaynak):​

(Burada "releases" kısmından güncel ISO dosyasını indiriyorsun.)

Cevaplarınız yapay zekadan alıntı gibi duruyor.

Çok çok özür diliyorum fazla soru sordum da ISO'yu kurarken Rufus ile mi yazacağız bir de SSD de ne kadar yer ayırmam yeterli olur oyunlar farklı SSD de yüklü onları sanırsam tanır.

Rufus ile yazdırabilirsin. YouTube'da bir sürü kurulum videosu vardır bakarsın onlara. Ama uyarı geçeyim. Easy Anti-Cheat kullanan oyunlarda sorun yaşabilirsin. Rainbow Six: Siege gibi oyunlarda.

Son düzenleme:
SteamOS'un Easy Anti-Cheat gerektiren oyunlarda veya bazı ufak tefek driverlarda sorun çıkartabileceğini unutmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Immutable sistemleri konsol haricinde gereksiz buluyorum. Steam Deck sahibi olsan Steam OS'ten ayrılma derdim ama illa benzer bir şey istiyorsan yani Immutable olsun dersen Bazzite öneririm.

İlla Immutable Distro olması gerekmiyorsa Ubuntu kurmanı öneririm.

1TB+1TB+250 GB SSD var bende, 1TB M.2 SSD de Windows 11 kullanıyorum o işletim sisteminin yanına 250 GB SSD'nin bir kısmına da Steam OS kursam oyun oynayacağım zaman oraya geçsem mantıklı olur mu? Steam OS FPS artışı sağlıyor mu? Bir de genelde Rust oynuyorum Rust'un Steam OS da desteği var mı? Sistemim: R5 5600X RX 6500XT 16 GB RAM.
SteamOS bazı cihazlarda iyi çalışmayabilir.
Genel olarak avantajı AMD ve Vulkan Sürücülerinin daha optimize ve açık kaynaklı olması.

Rust'u destekliyor mu bilmiyorum ama Desteği olmasa bile Proton veya Glorious Egroll versiyonunu kullanarak açabilirsin.

Bazzite,CachyOS veya Nobara yada benzeri bir dağıtım kullanman daha iyi olur.

Bazzite - The next generation of Linux gaming

CachyOS — Blazingly Fast OS based on Arch Linux

Download Nobara – Nobara Linux | The Nobara Project

Yeni konular

Geri
Yukarı