Oyun için Windows 10 Home mu Pro mu?

Bildiğim kadarıyla Pro daha çok işlemci CPU ve Ram tüketiyor? Arka planda çalışan hizmetler yüzünden. Yanılıyorsam düzeltin lütfen.
O kısmı da var ama çok da önemli olduğunu sanmıyorum. (En azından ortalama sistemler için.)

Technopat'ta da çokça denk geldim. Asıl sorun ev kullanıcılarının hiç işine yaramayan ve ilgilendirmeyen güvenlik önlemleri.
Örneğin Bitlocker. Ciddi sorunlara sebep olabilir. Kendi verilerinizi tamamen kaybedip erişemezsiniz. Ayrıca Bitlocker'in sistem performansını da olumsuz yönde etkilediği söyleniyor..

Teferruatını bilmediğimiz güvenlik önlemleri şirketler için işe yarar ama normal kullanıcılara çeşitli durumlarda zorluk çıkartır ve çözüme ulaşamazlar.

O kısmı da var ama çok da önemli olduğunu sanmıyorum. (En azından ortalama sistemler için.)

Technopat'ta da çokça denk geldim. Asıl sorun ev kullanıcılarının hiç işine yaramayan ve ilgilendirmeyen güvenlik önlemleri.
Örneğin Bitlocker. Ciddi sorunlara sebep olabilir. Kendi verilerinizi tamamen kaybedip erişemezsiniz. Ayrıca Bitlocker'in sistem performansını da olumsuz yönde etkilediği söyleniyor..

Teferruatını bilmediğimiz güvenlik önlemleri şirketler için işe yarar ama normal kullanıcılara çeşitli durumlarda zorluk çıkartır ve çözüme ulaşamazlar.
Sanal windows a çok ISO kurup online oyun oynadığım için artık çok hafif sistemler aramaya başladım. Çoğu zaman kendim ISO yu editleyerek hafifleştirmeye çalışıyorum.

Gözlemlediğim Home SL lerin daha stabil ve hafif olduğu.

Tüm öneriler için teşekkürler. Windows 10 Home kurmaya karar verdim.

Hiç fark etmez. Pro'nun biraz daha ayarı var o kadar ama senin işin olacağını bile sanmıyorum. Performansa hiç etkisi yok zaten. Ama o işlemciyi bir ikinci el 5700 filan la değiştirsene, bayağı iyi gelir.

Hocam işlemci gerçekten kötü mü? Değiştirirsem gerçekten iyi bir etkisi olur mu? Steam PUBG 40-60 FPS alıyorum anca etkisi olur mu?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı