Oyun için Windows 10 Home mu Pro mu?

@Mehmet1500 Pro daha stabil çalışıyor Home sürümde kullandım oyun performansında düşüş veya artış olmadı ayrıca Pro daha ağır diye bir şey de yok. Ben oyun performansıyla ilgili de bişey demedim ki düşüş veya artış olması zaten çok zor. Home birkaç servisin devredışı bırakılmış hali sadece arada fark yok o kadar. Sanki Home sürümü 20 fps fazla veriyor gibi konuşmuşlar ona kızdım. Ama dediğim gibi Home sürümüne nazaran Pro daha stabil geldi.

@Mehmet1500 Pro daha stabil çalışıyor Home sürümde kullandım oyun performansında düşüş veya artış olmadı ayrıca Pro daha ağır diye bir şey de yok. Ben oyun performasnıyla ilgili de bir şey demedim ki düşüş veya artış olması zaten çok zor Home birkaç servisin devre dışı bırakılmış hali sadece arada fark yok o kadar.

Hocam ben de Home Pro kullandim fark yok 2side ayni performansi veriyor yanlış bilgi verme senin Pro'da daha hizli calistiig sozune gelecek olursak baska seydeb dolayi hizlanmisdir 2 surumde ayni oyun performansi veriyor.

@Mehmet1500 İşte ben de diyorum ki Oyun performansında artış veya düşüş olmadı diye İsteyen istediğini kurar yani. Home da kullansan Pro da kullansan arada o kadar fark olmayacak ki Sadece Pro bana daha hızlı geldi bana o kadar. Bir de grup ilkesi gibi ayarlar her zamana lazım olur. Ayrıca KB503441 güvenlik güncellemesini Home sürümünde kuramadım ben mesela. Belki bir eksiklikten kaynaklı olabilir bilmiyorum. Bu güncellemeyi yapmayı denediğimde Home sürümde başarısız olmuştu. (Güncelleme Bitlocker güvenlik güncellemesiymiş) Hayır niye Home sürüme getiriyorsun o zaman bunu ? Home sürümde zaten bitlocker yok.

Son düzenleme:
@Mehmet1500 işte ben de diyorum ki oyun performansında artış veya düşüş olmadı diye isteyen istediğini kurar yani. Home da kullansan Pro da kullansan arada o kadar fark olmayacak ki sadece Pro bnana daha hızlı geldi bana o kadar. Bir de grup ilkesi gibi ayarlar her zamana lazım olur. Ayrıca KB503441 güvenlik güncellemesini Home sürümünde kuramadım ben mesela. Belki bir eksiklikten kaynaklı olabilir bilmiyorum. Bu güncellemeyi yapmayı denediğimde Home sürümde başarısız olmuştu.

Ben Pro surumune grup ilkesi icin gectim zaten.

@Mehmet1500 Ben niye eksik bir işletim sistemini (gpedit.msc yok) kullanayım ki yani ? Hayır bir virüs girse yönetici ilkelerini değiştirse bişey yapamazsın çünkü özellik pro sürümünde mevcut. Home sürümü için bitlocker güncellemesi yayınlanmış haliyle güncelleme başarısız oluyor. Bana sorarsanız microsoft bile ne yaptığını bilmiyor. Benim demek istediğim Home sürümde kullansak Pro da kullansak arada o kadar fark olmayacak. Kullanmışken Pro kullanmak en iyisi bence. Zamanında Windows 8.1 de mesela standard sürüm kurdum programlar kurulmadı proya geçtim ben de.

@Mehmet1500 ben niye eksik bir işletim sistemini (gpedit.msc yok) kullanayım ki yani? Hayır bir virüs girse yönetici ilkelerini değiştirse bir şey yapamazsın çünkü özellik Pro sürümünde mevcut. Home sürümü için BitLocker güncellemesi yayınlanmış haliyle güncelleme başarısız oluyor. Bana sorarsanız Microsoft bile ne yaptığını bilmiyor. Benim demek istediğim Home sürümde kullansak Pro da kullansak arada o kadar fark olmayacak. Kullanmışken Pro kullanmak en iyisi bence. Zamanında Windows 8.1 de mesela standard sürüm kurdum programlar kurulmadı Pro'ya geçtim ben de.

Ben su yonden gectim yoksa Home'de kalacaktim Windows Update hersyee burnunu sokup duruyor bana sormadan ekran kartini guncelliyor onu kapatmak icin Pro'ya gectim grup ilkelerinden kapattim sürücü Update'yi.

@Mehmet1500 Geçme nedenlerimiz tamamiyle aynı. Ve bence bu nedenden muzdarip olanlar pro ya geçmeli Pro daha düşük fps veriyor diyorlar bazı yerlerde alakası yok. Hatta bana göre daha hafif bile.
Yani Pro kuran biri düşük fps almayacak ya da home kuran kişi de fps artmayacak. Sadece Pro sürümünün bana daha stabil geldiğini söylemek istedim. Kişiden kişiye göre değişir tabii.

@Mehmet1500 geçme nedenlerimiz tamamiyle aynı. Ve bence bu nedenden muzdarip olanlar Pro'ya geçmeli Pro daha düşük FPS veriyor diyorlar bazı yerlerde alakası yok. hatta bana göre daha hafif bile.
Yani Pro kuran biri düşük FPS almayacak ya da Home kuran kişi de FPS artmayacak. Sadece Pro sürümünün bana daha stabil geldiğini söylemek istedim. Kişiden kişiye göre değişir tabii.

Ben fark gormedim Home'den Pro'ya gecince RAM kullanim artisida goremedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı