Oyun ikonları nasıl yapılır?

kanfur

Kilopat
Katılım
13 Mayıs 2015
Mesajlar
435
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar oyun koleksiyonu yapıyorum. İcon bulmakta zorlanıyorum bazen. Mesela bir haftadır PES 2021 için icon bulamadım. PNG veya JPG olan bir fotoyu icofx ile icona dönüştürmekten bahsetmiyorum direkt bir fotoğrafı program ile nasıl icon yaparım? Hangi program ile oluşturuyorlar? Varsa link ve yabancıda olsa video yardımcı olursanız sevinirim. Şu tarz iconlar yapacağım.





 
google - görseller - "oyun ismi" icon
Sonra bu siteye girip yapıyorsun işte.
Bu şekilde bir fotoğrafı icona dönüştürmekten değilde o fotoğrafı yuvarlak çerçeveli kesip etrafına çerçeve yapmayı yani bir fotoğrafçı gibi fotoshop yapmayı en kolay hangisiyle yaparım diye düşündüm ama yukarıdaki arkadaşın gönderdiği programla yapacak gibi değil zor sanırım kurcalayarak öğrenemiyeceğim sanki : (
 
Oyun ikonlarını tasarım programlarının çoğu ile yapabilirsiniz.

İkonlar genellikle Adobe Illustrator ile yapılır fakat tabii daha basit yöntemler de var.

Basit bir şekilde ikon yapmak isterseniz size Figma'yı önerebilirim eğer MacBook kullanıcısı iseniz Figma yerine Sketch kullanılabilir.

Bunun dışında pek mantıklı bir alternatif göremiyorum, internette indirmeye gerek duymadan tasarım yapabileceğiniz siteler var fakat çok stabil değiller.

Yaptığınız ikonu .ICO formatına çevirmek için ise ICO Converter tarzı siteler kullanılabilir.
 
Ikonlar, Photofhop, Illustrator, veyahut üst düzey olan modelleme programlarından tasarlanabilir. Geriye kalan kısmı zaten bir yazılımcı için çok basit. Exe'ye o logoyu hemen atayabiliyorlar.
 
serious sam 4 icon bulabilir misin?
Oyunu hiç görmedim. Bu mu?
1603974275301.png
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı