Oyun kulaklığı şart mı?

beGi

Hectopat
Katılım
27 Şubat 2013
Mesajlar
572
Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Logitech in 5.1 ses sistemim var. Hangi model hatırlamıyorum. Oyun oynarken 5.1 i surround olarak dizsem daha keyifli olmaz mı? Kafamda hiç bir şey yokken sesleri duymak. Oyunlar için kulaklık mı daha iyidir yoksa ses sistemi mi? Açıkçası ekstra masraf yapıp ta kulaklık almak istemiyorum. Onun yerine paramı gerekirse ses kartına veririm. Ama yeni z87 kartlarda ses kartları daha gelişmiş deniyor gerek olur mu? Yorum ve tecrübelerinizi bekliyorum.
 
Vallaha zevk işi böyle şeyler ben FPS türü oyunlar oynarken kulaklık olmazsa kendimi çıplak hissediyorum hoparlörü sonuna kadar açsam da genede olmuyor.
 
Ben ses kalitesi açısından düşünüyorum. Oyunu o an tamamı ile yaşarmışcasına gerçekçi bir ses istiyorum. Mesela oyunda ilerlerken arkandan şelalenin sesi gelecek arkanda olduğunu hissedeceksin ve gerçekçi olacak.
 
Oyunda gerçek anlamda bir ses kartı ve oyun kulaklığı şart. Fakat oyun kulaklığından önce ses kartına bakman lazım, eğer anakart üzerindeki ses kartını kullanacaksan hiç bir anlamı yok. Fakat 150 TL'ye güzel bir ses kartı ve 100 TL'ye bir kulaklık alırsan oyunlarda tam ses performansı elde edersin.
 
Yanlış bilgi vermek istemem ama sanırsam o kulaklıkta harici ses kartı vat THX surround USB. Hocam anakarta takılanlar daha mı kaliteli oluyor ?
 
Bakmayım ben ona o beni üzüyor. :)) Sebastian bende alırsam o gösterdiğin modeli yada bu modeli alacağım. Sonuncudan herkes çok memnun yıllarca tık demeden kullananı var.
 
Eğer çevrendeki ortam ses için müsait ise iyi bir 5+1 ses sistemi toplamanı öneririm.
Bilgisayarınız oturma odasında ise elbette bir kulaklık şart. Gerçek bir oyuncu isen zaten gereklilik haline geliyor, kulaklık.
 
Yeni taşınıcaz ve küçük bir oda var onu sadece bilgisayara ayıracağım surround için uygun önce bi ses kartı alayım ozaman baktım olmuyo kulaklığa yönelirim teşekkürler herkese.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı