Çözüldü Oyun laptopu varken Xbox alınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kalim_x

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Bende Monster Abra A7 v13.1 var. 2-3 yıldır ben bu laptopta her türlü oyunu oynayabildim. 3 yıllık bir cihaz olmasına rağmen FC 24 gibi güncel oyunları da oynatıyor. Zaten Xbox uygulamasında çoğu Xbox oyunlarını oynayabiliyorum. İstersem PC Game Pass alırım. Emulatörler sayesinde başka konsol oyunları da oynayabiliyorum. Bazı PS özel oyunları PC'ye geliyor. Gamepadim de F310. şimdi ben aslında laptopumda oyun oynamaktan gayet memnunum. Forza falan veya Bannerlord falan beni sarıyor. Euro Truck Simulator'ler falan. Yani demek istediğim PC de her oyun var. Fakat benim bir yanım da Xbox almak istiyor. Neden? Rahat görünüyor olması, hayatımda hiç konsolum olmaması, gibi durumlar, Xbox'ın beni cezbetmesine yol açıyor. Benim için yeni bir deneyim çünkü. Ama mantıken PC'deki oyunlarla Xbox'taki oyunları neredeyse aynı. Genel olarak sorum 2 tane.

1 - çoğu oyunu oynatan bir PC varken Xbox mantıklı mı?

2 - Xbox'ın yapıp da PC'nin yapamadığı ne var? Çünkü hayatım boyunca hiç konsolum olmadı. Bir konsolun, PC'den ne farkı var bilmiyorum. Yani konsolu konsol yapan şey nedir?

Yani şu an konsol alabilme şansım var. En azından Series S. Sadece mantık nedir onu merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Hiç konsolum olmadı." diye alıyorsan hiç alma, hayal kırıklığına uğrarsın. Xbox kontrolcüsü al, televizyona bağla laptopunu, aç Steam Geniş Ekran modunu, keyfine bak.

Hevesin varsa böyle kendi konsolunu yap çünkü kısa sürede atılacak basit bir heves bu. Boşa para vermiş olursun. Konsol dediğin de oyunlara optimize edilmiş bir bilgisayar neticede, bir farkı yok.

"Hiç konsolum olmadı." diye alıyorsan hiç alma, hayal kırıklığına uğrarsın. Xbox kontrolcüsü al, televizyona bağla laptopunu, aç Steam Geniş Ekran modunu, keyfine bak.

Hevesin varsa böyle kendi konsolunu yap çünkü kısa sürede atılacak basit bir heves bu. Boşa para vermiş olursun. Konsol dediğin de oyunlara optimize edilmiş bir bilgisayar neticede, bir farkı yok.

Anlıyorum. Bana da böyle geliyor zaten. Ama yeni bir konsol çıktığı zaman insanların neden heyecanlandığını anlamıyorum. " Acaba kaçırdığım bir şey mi var? Ben mi anlamıyorum?" Diyorum kendime. Ha ama mesela hiç bilgisayarım olmasa veya MacBook'um olsa bence en azından Series S mantıklı. Çünkü ucuz yoldan oyun oynamaya yarıyor. Ama hem PC'si olup hem de konsol alan insanların mantığında ne yatıyor onu bilmek istiyorum. (Sanki hakaret ediyor alay ediyormuşum gibi yazmışım cümleyi. Asla bunu kastetmedim. Yanlış olmasın.)

Teknolojiyi takip etmek, heyecanlanmak falan her zaman kişi kullanacak, alacak diye yapılan şeyler değil. Yeni bir ürün görmek ve piyasada olan bir ürünün güncelinin çıktığına şahit olmak sevindiricidir bir teknoloji tutkunu için.

Ayrıca yeni konsolların çıkması, konsollar büyük bir pazar olduğu için oyun piyasasının da önünü açar. Daha yeni teknolojilerin daha sık kullanılacağının, yaygınlaşacağının göstergesidir. Bu yüzden de sevinir insanlar.

Kaçırdığın bir şey yok kısaca.

Teknolojiyi takip etmek, heyecanlanmak falan her zaman kişi kullanacak, alacak diye yapılan şeyler değil. Yeni bir ürün görmek ve piyasada olan bir ürünün güncelinin çıktığına şahit olmak sevindiricidir bir teknoloji tutkunu için.

Ayrıca yeni konsolların çıkması, konsollar büyük bir pazar olduğu için oyun piyasasının da önünü açar. Daha yeni teknolojilerin daha sık kullanılacağının, yaygınlaşacağının göstergesidir. Bu yüzden de sevinir insanlar.

Kaçırdığın bir şey yok kısaca.
Teşekkür ederim tüm cevaplar için.

2 - Xbox'ın yapıp da PC'nin yapamadığı ne var? Çünkü hayatım boyunca hiç konsolum olmadı. Bir konsolun, PC'den ne farkı var bilmiyorum. Yani konsolu konsol yapan şey nedir?

Sessiz ve az yer kaplıyor olması ve hızlı açılıyor olması, Quick resume ile bazı oyunlara kaldığın yerden devam ediyor olman Xbox'un avantajları. Xbox'ya da PS'nin amacı oyun oynatmak, oyunlar daha iyi optimize ediliyor o yüzden, PC'ye göre yer değiştirmesi de daha kolay en azından Series S için. :d
Ben PC almadan 1,5 sene önce Series S aldım sonra da PC aldım ve ikisini de kullanmaya devam ediyorum. En azından en büyük avantajı eski oyunların fiyatları daha iyi Steam'e göre ve benim için 2. bir SSD görevi görüyor. PC'den uzaktan bağlantı ile oynuyorum o yüzden yine PC'den oyun oynuyormuş gibi oluyor. :d

Sessiz ve az yer kaplıyor olması ve hızlı açılıyor olması, Quick resume ile bazı oyunlara kaldığın yerden devam ediyor olman Xbox'un avantajları. Xbox'ya da PS'nin amacı oyun oynatmak, oyunlar daha iyi optimize ediliyor o yüzden, PC'ye göre yer değiştirmesi de daha kolay en azından Series S için. :d
Ben PC almadan 1,5 sene önce Series S aldım sonra da PC aldım ve ikisini de kullanmaya devam ediyorum. En azından en büyük avantajı eski oyunların fiyatları daha iyi Steam'e göre ve benim için 2. bir SSD görevi görüyor. PC'den uzaktan bağlantı ile oynuyorum o yüzden yine PC'den oyun oynuyormuş gibi oluyor. :d
Sanırım bir kaç sene sonra, şu anki pc'm artık oyun kaldıramaz vaziyete gelirse, yeni oyun pc almaktansa o zamanki konsolu alırım daha iyi. Çünkü pc den daha ucuz. O zamanki pc ile işlerime devam ederim.

Sanırım birkaç sene sonra, şu anki PC'm artık oyun kaldıramaz vaziyete gelirse, yeni oyun PC almaktansa o zamanki konsolu alırım daha iyi. Çünkü PC'den daha ucuz. O zamanki PC ile işlerime devam ederim.

Evet, aslında konsolun PC'ye tercih edilmesi her zaman dediğiniz bu etmenlerden kaynaklanıyor. Bir PC ve laptopta bakım işlemleri vardır, içini açmanız, macun çekmeniz gerekmesi vs. Fakat konsolun sadece tozunu alırsınız. Ayrıyeten sadece oyun oynamaya yönelik olduğundan gönlü rahatlığıyla yüklenebilirsiniz. Xbox Store'nin aşırı ucuz olması, konsol oyunlarının PC'ye göre çok daha iyi optimize edilmesi ve sadece oyuna odaklı olması insanların konsol seçmesinde etkili oluyor.

Edit: Hesaplı olması da eklenmeli tabi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı